A határidős ügyletek magasabb nyitást jeleztek Európában és az USA-ban a hétvége után. A Nasdaq futures jelenleg 0,56%-kal, míg a francia CAC40 futures 0,47%-kal emelkedik – írta reggeli összefoglalójában a brókercég.

Az olaj a hét elején több mint 5%-ot emelkedett, miután az izraeli rakétatámadás nem érintette az üzemanyag/nukleáris infrastruktúrát, ami megnyugtatta a piacot.

A japán Nikkei 1,85%-os emelkedést mutat, míg a japán jen 0,33%-ot esett a dollárral szemben, miután a japán kormánykoalíció 15 év óta először elveszítette többségét. Ennek következtében az lehet az érzés, hogy a monetáris politika normalizálása politikai nyomás hatására lassulni fog.

A kínai indexek enyhén emelkednek, miután a Kínai Népi Bank (PBOC) bejelentette, hogy feltétel nélküli reverz repo műveletet hajt végre, méghozzá havi rendszerességgel, hogy fenntartsa a piacon a nagyon szükséges likviditást.

A CNN jelentése szerint az MCD újraindítja a Quarter Pounders szendvicsek árusítását az összes éttermében, miután egy belső vizsgálat megállapította, hogy a probléma a jelek szerint egy adott összetevőre és földrajzi régióra korlátozódik. A vállalat közölte, hogy a járvány kitörésével kapcsolatos minden szennyezett terméket eltávolítottak az ellátási láncból.

A Boeing több mint 15 milliárd dolláros tőkeemelést tervez – jelentette a pénzügyi média –, mivel a folyamatban lévő sztrájk miatt megrongálódott pénzügyeit igyekszik megerősíteni.

A nemesfémek hétfőn kora reggel enyhe emelkedéssel, de jelenleg 0,25%-os pluszban kereskednek.

A devizapiacon jelenleg tapasztalható volatilitás hőtérképe. Forrás: xStation

A Gazdasági Naptár mai napra szóló pontjait ITT tekinthetik meg.