A Gazdasági Naptár részleteiről és az inflációs várakozásokról a brókercég oldalán olvashat.

A Wall Street indexei nagy nyereséggel fejezték be a tegnapi kereskedést, miután az amerikai PPI júliusi jelentése nagymértékű lassulást mutatott a termelői árak növekedésének ütemében.

Az S&P 500 1,68%-kal, a Dow Jones 1,04%-kal, a Nasdaq 2,43%-kal, a kis kapitalizációjú Russell 2000 pedig 1,55%-kal került feljebb.

Vegyesen kereskednek ma az ázsiai-csendes-óceáni indexek – a Nikkei 0,1%-ot esik, az S&P/ASX 200 0,4%-ot nyer, a Kospi 0,6%-ot ugrik, míg a kínai indexek kissé alacsonyabban kereskednek.

Az NZD ma a legnagyobb lemaradó a főbb devizák között, miután az új-zélandi jegybank váratlanul kamatcsökkentés mellett döntött.

Az RBNZ 25 bázispontos kamatcsökkentést hajtott végre, így a készpénzkamatláb 5,25%-on áll. A piacok és a közgazdászok arra számítottak, hogy a kamatok változatlanul 5,50%-on maradnak.

Adrian Orr, az RBNZ kormányzója kijelentette, hogy bízik abban, hogy az infláció ismét a céltartományban van, és a bank megkezdheti a kamatok normalizálását.

A pénzpiacok arra számítanak, hogy az RBNZ a következő, októberi ülésén újabb kamatcsökkentést hajt végre. Az október 9-i ülésre 29 bázispontos, míg a november 6-i ülésre 67 bázispontos enyhítést valószínűsítenek.

Az API jelentése az amerikai olajkészletek 5,2 millió hordós csökkenését jelezte (várt -2,0 mb).

Vegyesen kereskednek a főbb kriptovaluták – az Ethereum 0,3%-ot erősödik, a Bitcoin stagnál, a Dogecoin pedig 0,3%-ot esik.

Az energetikai nyersanyagok enyhén magasabban kereskednek, az olaj és az amerikai földgáz ára 0,2-0,3%-kal emelkedik.

A nemesfémek visszahúzódnak – az arany 0,1%-ot esik, az ezüst 0,3%-kal kereskedik alacsonyabban, a platina pedig 0,5%-kal csökken.

Az EUR és a GBP a legjobban teljesítő főbb devizák, míg az NZD a legnagyobb lemaradásban van.