Az UNIQA Group 3.0 stratégia nemzetközi részének kiemelt célja, hogy a leányvállalatok egy kihívásokkal teli gazdasági környezetben, valamint az egyre erősödő versenyben a korábbinál is ügyfélcentrikusabb, egyszerűbb és hatékonyabb szervezetként működjenek. A nemzetközi stratégia alapjait részben a hazai UNIQA Biztosító pilot projektjein keresztül teremtette meg. Az egyik legfontosabb újítás a 2018-ban bevezetett Simplicity (ún. „Egyszerűsítés”) program, egy kifejezetten ügyfélcentrikus struktúra, amely a lakossági és vállalati ügyfelek szerint rendezte át a biztosító szervezeti struktúráját, a másik rendkívül fontos fejlesztés pedig az idén már Németországban is jelen lévő CHERRISK modell elindítása. A stratégiai transzformáció következtében mostantól az UNIQA Group többi országban jelenlévő leányvállalatai is bevezetik a Magyarországon három éve elindított ügyfélközpontú szervezeti modellt.

Ezzel egyidejűleg a magyarországi leányvállalatnál, az UNIQA Biztosító Zrt-nél 2021. január 1-től az alábbi felsővezetői változások lépnek életbe:

A több mint 4 évnyi sikeres vezérigazgatói pozíciót követően, Kurtisz Krisztián az UNIQA Biztosító Zrt. jelenlegi vezérigazgatója stratégiai szemléletét és az insurtech szektorban szerzett tapasztalatát a jövőben új szerepkörben kamatoztatja. 2021. január 1-től Kurtisz Krisztián az UNIQA Biztosító Zrt. és más UNIQA tagországok felügyelőbizottságának elnöki tisztségét tölti be, a 15 országban működő leányvállalatokat irányító Business Executive Committee Internatonal tagjaként.

Kurtisz Krisztián

„A 2015 végén megkezdett út egy újabb fontos állomásához érkeztünk. Az UNIQA Group nemzetközi területén most végbemenő változás hatalmas elismerés mindannyiunk számára a magyar leányvállalatnál. Mindaz az erőfeszítés, amit az ügyfélcentrikus struktúránk kialakítására és CHERRISK elindítására fordítottunk az elmúlt években, egy új szintre emelte Társaságunkat. Rendkívül hálás vagyok az elmúlt időszakért az UNIQA Biztosító minden egyes kollégájának, rengeteget dolgoztak azért, hogy mára egy profitábilis, tőkeerős és ami a legfontosabb, a piac egyik legjobb szolgáltatójává válhassunk.” - emelte ki Kurtisz Krisztián.

Dr. Wolfgang Kindl Úr a felügyelőbizottság jelenlegi elnöke, ezen tisztségének megszűnését követően, teljes mértékben – az UNIQA Group Management Board tagjaként – az UNIQA Group Nemzetközi ügyfelek és -piacok irányítására fókuszál.

Kurtisz Krisztián vezérigazgatót a magyarországi leányvállalatnál – felügyeleti engedélyezést követően – Dinsdale Julianna váltja első számú vezető pozícióban 2021. január 1-től. Julianna az elmúlt időszakban a társaság Stratégiai és Transzformációs Igazgatói pozícióját töltötte be. Korábban pénzügyi és tanácsadó területeken szerzett tapasztalatot: a világon az egyik legelismertebb nemzetközi stratégiai tarácsadónál, a Boston Consulting Group-nál dolgozott, valamint az Allianz Banknál ügyvezető igazgatói pozíciót töltött be.

Dinsdale Julianna

„Nagy kihívásnak, illetve rendkívül izgalmas feladatnak élem meg az UNIQA Biztosító működésének újra gondolását és vezetését az elkövetkezendő transzformációs folyamatban. Bízom benne, hogy a tanácsadói és bankszektorban szerzett stratégiai tapasztalatom támogatja egy előremutató és fenntartható működési modell kialakítását, valamint az UNIQA Biztosító piaci pozíciójának további erősítését!”- mondta Dinsdale Julianna.

Az UNIQA Biztosító Zrt. tulajdonosa, igazgatósági és felügyelőbizottsági tagjainak egyöntetű meggyőződése, hogy az új vezérigazgató kinevezésével az UNIQA Biztosító Zrt. tovább erősítheti piaci pozícióját és a márkát Magyarországon. Az UNIQA Group a jövőben is kiemelten épít magyarországi leányvállalatára, az UNIQA Biztosító Zrt-re.