Ezalól nem jelentenek kivételt a különféle biztosítások sem, ugyanakkor az elavult konstrukciók fizetése vagy az alulbiztosítottság egyre nagyobb kockázatot és felesleges pluszterheket jelenthet a vállalkozások számára – ahogy azt a Hungarikum Alkusz Cégcsoport ősszel készült felmérése is megerősítette.

A kutatás szerint a társaságok 85%-a számít a működési költségek legalább 20-30 százalékos emelkedésével jövőre. Az alkuszcég alapító-társtulajdonosa elmondta, a vállalatvezetők több mint 60 százaléka tervezi a beruházási-, fejlesztési- és marketingköltségek csökkentését, a fejlesztések elhalasztását vagy eltörlését.

Keszthelyi Erik hozzátette: a megnövekedett költségek miatt a menedzserek a biztosításokat is racionalizálják, és van rá példa, ahol első körben a céges casco, valamint a dolgozói személybiztosításokat mondják fel.

További részletekért hallgassa meg a Reggeli Monitor című műsorunkban elhangzott interjút! A Hungarikum Alkusz Cégcsoport alapító-társtulajdonosával készült Nap Vendége műsort itt hallgathatja meg.