A következő hetekben több mint 4 ezer diák méretteti meg magát a PénzSztár versenyen, amely 6 fordulóból áll. Az első online körben például 80 kérdésre kell válaszolni. Kérdésenként 1 perc áll rendelkezésre a válasz megadásához. A verseny témakörei között szerepel a gazdaságtörténet, a pénzügyi-gazdasági ismeretek, a pénzpiac, a biztosítási piac, az adózás és a vállalkozási ismeretek, de az állam pénzügyei is. Kerekes György Istvánt, a PénzSztár Verseny ügyvezetőjét kérdezte Nagy Károly.

A verseny előkészítésében több mint 50 szervezet vett részt: egyetemek, szakmai szervezetek, piaci szereplők. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal például azért, hogy kialakítsa és megerősítse az új generáció tagjaiban az adótudatosságot. Magyarán, hogy az adózást ne teherként érzékeljék, ha vállalkozásra adják a fejüket. A Gazdasági Versenyhivatal célja a versenykultúra fejlesztése a lakosság körében, ebben pedig kiemelt csoport a középiskolás és az egyetemista korosztály. A 15-18 évesek egyébként kevesebb, mint 20 százaléka tanul pénzügyi-gazdasági ismereteket. Szakértők szerint ebben is jó lenne pozitív változást elérni. Az egyik hazai kereskedelmi pénzintézet, a Budapest Bank nem titkoltan azért is támogatja a versenyt, hogy később új munkatársakat tudjon a fiatalok közül toborozni. Puskás Andrást, a Budapest Bank vezérigazgató-helyettesét Nagy Károly kérdezte.

Az október 10-én és 17-én tartandó kétfordulós előselejtező eredménye alapján dől majd el, hogy melyik 5-5 magyarországi és külhoni csapat kerül be a helyszíni fordulókba. Az országos döntő december 10-én, a Magyar Nemzeti Múzeumban lesz. A Budapest Bank a nyertes csapat tagjainak fejenként 100 ezer Ft-os fődíjat ajánlott fel. Egy korábbi felvételen a Budapest Bank vezérigazgató-helyettes arról beszélt, hogy miért tartják fontosnak a hasonló kezdeményezéseket.