Az OPUS GLOBAL Magyarország egyik legtőkeerősebb tőzsdei befektetési holdingjaként konszolidált szinten a tavalyi évet 41,6 milliárd forintos nyereséggel zárta.

Az elmúlt évek tudatos építkezésének, valamint a portfólió átlagon felüli szintű bővítésének köszönhetően a cégcsoport mára olyan gazdasági súllyal és potenciállal rendelkezik, amely a magyar gazdaság sikerének formálásában is jelentős szerepet játszik. Ezen gazdasági erő további fejlődése és potenciáljának további kihasználása komoly feladat és kihívás.

Az új Igazgatóság komoly szaktudású és mély szakterületi tapasztalatokkal rendelkező tagokkal történt kibővítése, valamint az új vezérigazgató megbízásai is ezt a célt szolgálják – olvasható a közleményben.

Vida József, az Igazgatóság elnöke a személyi változásokról szólva kifejtette: „az OPUS GLOBAL túl van egy sikeres 5 éves időszakon, amely a bővítésről és a négy stabil alappillér, az energetika, a turizmus, az ipari termelés és az élelmiszeripar szegmens kialakításáról szólt. Egy új korszak következik a vállalatcsoport életében, ennek a legfőbb jellemzői a konszolidáció, a csoporton belüli szinergiák kibővítése és kiaknázása és az erre épülő stratégai célok kijelölése. A társaság új Igazgatósága és az új vezérigazgató személye is garancia az új feladat elvégzésének várható sikerére".

A vezérigazgatói tisztséget május 10-től betöltő dr. Lélfai Koppány 2018. január 1-től 2022. március 31-ig irányította a Budapest Bankot elnök-vezérigazgatóként, de igazgatósági elnökként már 2017. április 1-től részt vett a bank irányításában és stratégiai döntéshozatalában. 2000 és 2011 között az MFB Zrt. üzleti, később jogi területén dolgozott, majd 2016 novemberéig vezérigazgatóként vezette a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt-t. 2016 novemberétől az MFB Zrt. vezérigazgató-helyettesi és belső igazgatósági tagi tisztségeit látta el.

Dr. Lélfai Koppány vezérigazgatói megbízatásáról szólva elmondta: „az OPUS GLOBAL-nak a magyar gazdaság stratégiai ágazatiban megvalósult befektetései, és annak során létrehozott négy divízió működtetése alapos és szerteágazó szakértelmet igényel, hiszen az egymástól lényegesen különböző iparágakban tevékenykedő leányvállalatok irányítását végzi a holdingközpont. Örömteli, hogy ezt a sokszínűséget az Igazgatóság összetétele és tagjainak száma is tükrözi, vezérigazgatóként az lesz az elsőrendű feladatom, hogy a sokszínűségben rejlő szinergiák kiaknázása mellett konszolidáljam a vállalatcsoportot".

Az Igazgatóság köszönetét fejezte ki Dzsubák Attila Zsolt vezérigazgatónak, aki 2020 júliusától irányította a cégcsoportot. Vezetése alatt olyan jelentős akvizíciók valósultak meg, mint a Tigáz és a Titász OPUS-hoz történő csatlakozása és integrációja.