Bár egyre jobban terjed hazánkban az elektronikus fizetés, országszerte még mindig sokan használják a készpénz-automatákat, amit jogszabály is támogat azzal, hogy a bankoknak havi kétszeri ingyenes készpénzfelvételt kell biztosítaniuk lakossági ügyfeleiknek.

A pénzintézet csaknem 900 helyszínen rendelkezik ATM-mel, amellyel már jelenleg is, határidő előtt megfelel a jegybank által előírtaknak. A hitelintézet új ATM-hálózati stratégiájának megfelelően a Magyar Nemzeti Bank előírásain túlmutató, jelentős fejlesztést tervez a jövő évre, bankautomatái számát több mint 1600-ra növeli 2024 végére.

Felismerve azt az ügyféligényt, hogy az ATM-en keresztüli befizetés biztonságos és rugalmas megoldást jelent főként vidéken a kis- és középvállalkozásoknak a napi készpénzes bevétel bankszámlára való elhelyezésében, a tervek szerint megtriplázza a pénzintézet a befizetésre alkalmas automaták számát.

A több száz új eszköz telepítésének helyszínéről geolokációs adatok és az ügyféligények figyelembevételével dönt a hitelintézet. A telepítésekkel párhuzamosan a meglévő automaták korszerűbbre cserélésére is figyelmet fordítanak.

Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese elmondta: „ATM-hálózatunk fejlesztésével célunk, hogy modernebb, az eddigieknél szélesebb funkcionalitással rendelkező eszközökkel, és fiókhálózatunkhoz hasonlóan széles körű, országos eléréssel segítsük az ügyfeleket. Az új eszközök beszerzésére és telepítésére, valamint a meglévő készpénzes automaták korszerűbbre való cseréjére több mint 10 milliárd forintot fordítunk az elkövetkező évben”.