Az első Brain Bar 2015-ben nyitotta meg kapuit. A fesztivál célja, hogy a világ legnagyobb koponyái Budapesten vitassák meg az emberiség legfontosabb kérdéseit. Minden terítékre kerül a dinoszauruszok feltámasztásától a pénz jövőjéig, a technológia kulcskérdéseitől az emberi boldogságon át a mesterséges intelligenciáig.

A fesztivál két napja során éppúgy előfordulnak ellentétes nézőpontokat bemutató beszélgetések és viták, mint a közkeletű hiedelmek újragondolását megcélzó mítoszromboló alkalmak. Mindemellett a közönségnek is számtalan lehetősége van arra, hogy bekapcsolódjon a beszélgetésbe a színpadon, vagy azonkívül is. A programot művészeti előadások, koncertek színesítik. A Brain Baron tavaly több mint 10 ezren vettek részt, az élő közvetítést pedig világszerte több mint 38 ezren követték.

Az ötödik Brain Bar több mint félszáz izgalmas előadóval és minden eddiginél több helyszínnel, valamint Future Jobs címmel a jövő legizgalmasabb állásait kínáló karrierexpóval várja látogatóit.

30% kedvezmény az M2M Zóna olvasóinak!

A Brain Bar a kezdetektől fogva ingyenes belépést biztosít a diákok és tanárok számára. Közülük eddig több ezren találkozhattak olyan kedvenceikkel, mint Chris Hadfield, a legendás űrhajós, Sophia, a világ legismertebb humanoid robotja, Peter Thiel, a PayPal alapítója vagy éppen Barabási Albert-László, a világhírű magyar hálózatkutató. Az érdeklődő tanárok és diákok a brainbar.com oldalon regisztrálhatnak a fesztiválra.

A májusi rendezvényre most az M2M Zóna olvasói 30%-os kedvezménnyel vásárolhatnak jegyet az M2M2019-es kóddal itt.