A Szolgálat törekszik arra, hogy a szórakoztatás mellett valami új tudást is nyújtson a gyerekeknek, ezért az idei programhelyszínek között is voltak olyanok, amelyek az egészségmegőrzéshez, a sportoláshoz, a pénzügyi tudatossághoz, az internetbiztonsághoz, a művészetekhez és a kulturális sokszínűséghez kapcsolódtak.

Nem hiányozhatott a Városligetből a Gyermekmentő mobil fogorvosi rendelője, amelyet a szervezet főtámogatója, az OTP Bank vásárolt 1995-ben, fenntartásában pedig azóta is szerepet vállal. A busz tavasztól őszig járja az országot, célja a rendszeres ellátásban nem részesülő gyermekek fogászati szűrése és vizsgálata. A Ligetben ezen a hétvégén 500 gyerek fogát nézték át önkéntes fogorvosaik. A dentálhigiéniai sátorban pedig a helyes fog- és szájápolásról, illetve az egészséges táplálkozásról tanulhattak a gyerekek.

Az OTP kreatív és pénzügyi állomásán a pénzügyi, gazdasági ismereteket lehetett fejleszteni, közben pedig ki lehetett próbálni a persely- és a pénztárcakészítést, valamint megtanulhatták az érdeklődők azt is, hogy hogyan védekezzenek az internetes csalók ellen.

A Biztonságos Internet Sátor most is az egyik legnépszerűbb helyszín volt. Idén 10 cég várta a gyerekeket a többi között számítógépes játékokkal, kvízzel, vetélkedőkkel és tanácsokkal. A Gyermekmentő Szolgálat 2009 óta az európai Safer Internet Programban tudatosságnövelő központként, forródrótként (hotline) és konzorciumvezetőként is működik.

A Nemzetek Utcája és annak színpada a rendezvény egyik leglátogatottabb színtere volt, ahol a Budapesten akkreditált nagykövetségek várták a különböző kultúrák, népszokások és hagyományok iránt érdeklődőket.

Idén rekordszámú, 23 ország, illetve intézete vett részt rajta: Albánia, Angola, Diplomata Házastársak, Egyesült Arab Emirátusok, ELTE Konfuciusz Intézet, Európa Pont Tájékoztató Szolgálat, Fülöp-szigetek, India, Irak, Japán, Katar, Kína, Kínai Nemzeti Kulturális és Művészeti Egyesület, Koreai Kulturális Központ, Magyarországi Ibéro-Amerikai Közösség, Malajzia, Mexikó, Pakisztán, Palesztina, Román Kulturális Intézet, Szaúd-Arábia, Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal és a Yunus Emre Török Kulturális Intézet.