A szervezet elnöke a Trend FM-nek elmondta, hogy a támogatóknak köszönhetően sok ingyenes program lesz, hogy a hátrányos helyzetű, rosszabb anyagi körülmények között élő gyermekek is jól érezhessék magukat és önfeledten szórakozhassanak, sportolhassanak.

A Gyermekmentő Nagyszínpadán mindkét nap neves művészek, zenészek és más fellépők várják az érdeklődőket. Fellép például Malek Andrea és az Eszement Meseband, valamint Varga Viktor. Népszerű musical- és operettrészletek is felcsendülnek Szendi Szilvi, Siménfalvy Ágota és Laki Péter előadásában, jön a Zabszalma zenekar, a Budapesti Operettszínház pedig zenés gyerekműsorral készül Polyák Lilla, Füredi Nikolett, Siménfalvy Ágota, Cseh Dávid Péter és Boldizsár Tamás közreműködésével.

Lesz a többi között lovasterápiás bemutató, focikupa, de kitelepül a Gyermekmentő fogászati busza és nőgyógyászati szűrőkamionja is. Edvi Péter arról is beszélt, hogy vasárnap a Nemzetek Utcájában 22 nagykövetség, kulturális intézet mutatja be országa hagyományait, gasztronómiai sajátosságait, szokásait. A program idén is táncos, zenés műsorokkal egészül ki a nemzetközi színpadon. Lakatos László összeállításában először a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnökét, Edvi Pétert kérdezte.

A Sportszigeten nemcsak sportbemutatókat láthatnak a gyerekek, hanem maguk is kipróbálhatnak hét sportágat: ezek a vízilabda, a kézilabda, a kosárlabda, az ökölvívás, a horgászat, a vívás és az asztalitenisz. Szombaton 11 órától Szívós Márton vízilabda világbajnok, 13 órától pedig Gergely István kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó mutatja be a gyerekeknek, hogyan kell biztos kézzel fogni a vízilabdát. Szombaton és vasárnap 10 és 12 óra között érkezik a korábbi klasszis kézilabdázó, Tóth Tímea, aki a helyes kézilabda dobótechnikát gyakorolja majd a gyerekekkel. Vasárnap pedig Erdei „Madár" Zsolt profi ökölvívó világbajnok avatja be a fiatalokat a sportág rejtelmeibe.

A Biztonságos Internet Sátorban a biztonságosabb internethasználat témakörébe tartozó számítógépes játékkal, kvízzel, vetélkedőkkel, hasznos tanácsokkal, előadásokkal várják a látogatókat. A programban részt vesz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet, a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség, a Quadron Kibervédelmi Zrt., a Telekom, az NMHH, a BRFK, a Fortix Consulting Kft. és a WITSEC Egyesület.

A Gyermekmentő idén is külön meghív 500 nehéz sorsú gyermeket magyarországi – pécsi, budapesti és tiszakóródi – intézményekből, illetve a határon túlról: Erdélyből és Csángóföldről. A vendégek szállás- és étkezési költségét a Szolgálat vállalja, ezen felül pedig zsebpénzt is kapnak a diákok. A programokról további részleteket itt olvashat.