Csányi Péter, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese szerint egyre többen térnek át az internetes bankolásra. Sok fiatal már a zsebpénzét is mobilbankon keresztül kezeli. Ugyanakkor sokan, főleg a fiatal és az idősebb generációs tagjai kevésbé vannak tisztában az internetes számlakezelés szabályaival.

Így a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) biztonságos internettel kapcsolatos tudatosságnövelő programján belül végzett oktatásai nemcsak az ügyfeleknek, hanem a banknak is nagy segítséget jelentenek. Továbbá a pénzintézet szakértői is közreműködnek az NGYSZ Biztonságos Internet Program oktatási moduljának kialakításában. A szolgálat az európai uniós program magyarországi konzorciumvezetője.

A közleményben azt is kiemelték, hogy egyszerűbbé és gyorsabbá vált az adományozás a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat számára. Ugyanis az OTP Bank SimplePay online megoldásán keresztül is lehet már támogatni a szervezetet, vagy befizetni az egyesületi tagdíjat.

A bank társadalmi felelősségvállalási programjában már csaknem három évtizede kiemelt hangsúlyt kap az NGYSZ egészségügyi tevékenységének segítése, amelynek része a minden évben megszervezett fogászati roadshow szájhigiénés szűrő- és oktatóprogram. Emellett a pénzintézet műtétek, gyógykezelések és terápiás fejlesztések finanszírozásával is hozzájárul a szervezet munkájához.