Ez a lehetőség 2012-ben Milánóban indult azzal a céllal, hogy vállalatirányítási tudással vértezze fel a külső finanszírozás igénybevételét tervező vagy éppen generációváltás előtt álló, növekedni képes társaságokat. A kezdeményezéshez mára 23 ország csaknem 1300 vállalata csatlakozott, amelyek 34 különböző szektort képviselnek, így a program az oktatáson túl a kkv-k egyik legnagyobb nemzetközi közösségét is kínálja a résztvevőknek.

A Budapesti Értéktőzsde a BÉT-ELITE partnerség keretében a korszerű vállalatfejlesztési képzés – a vállalatvezetési és finanszírozási ismeretek – mellett jelentős hazai és nemzetközi networking lehetőséget, valamint külső finanszírozási utakat nyit a résztvevők számára. A 2022-ben globálisan a tizedik, a BÉT-en ötödik évfordulóját ünneplő programot összesen 21 hazai társaság végezte el sikerrel. A magyarországi ELITE közösséghez a tavalyi év során emellett további három vállalat csatlakozott.

Az oktatási program egyediségét a legjobb nemzetközi gyakorlatok feldolgozása mellett a lépésről-lépésre építkezés, valamint a nagyfokú interaktivitás, a folyamatos visszajelzés és szakértői mentoring adja. A cégek a képzés során egy angol nyelvű, interaktív stratégiafejlesztési folyamatban is részt vettek, amelyben nemzetközi szakértők és a többi résztvevő visszajelzései segítették munkájukat. Ezeket a jelenléti modulokat online, szintén angol nyelven zajló workshopok egészítették ki, amelyek során olyan specifikus kérdésköröket jártak végig, mint a humánerőforrás-menedzsment, a fenntarthatóság vagy a vállalati kommunikáció.

A nemzetközi csapattal együtt végzett angol nyelvű modulok mellett a BÉT tavaly is magyar nyelvű workshopok széles spektrumára kínált lehetőséget – a vállalatirányítási módszereken és eszközökön keresztül az ESG szempontrendszer vállalati stratégiába való beépítéséig. A hazai ELITE-cégek ezek alkalmával a legnevesebb szakértőktől kaphattak a hazai üzleti környezetre szabott, naprakész, gyakorlatias információkat. A rendezvényeken a képzésben aktív cégek képviselői mellett számos „öregdiák" is részt vett, ami szintén segíti a  vállalatok és a többi piaci szereplő közötti kapcsolatépítést.

„Rendkívül értékes visszajelzés számunkra, hogy a résztvevők elmondása alapján az ELITE Program moduljai számos olyan területen bővítették tudásukat, amelyeket a gyakorlatban is fel tudnak használni növekedési terveik megvalósítására. A szemléletmód, összetett stratégiai gondolkodás és a jövőtervezés elsajátítása mellett a programot elvégzők a networking lehetőségeknek köszönhetően egy fejlődést támogató közösségbe is belépést nyernek. A vállalatfejlesztési képzés sikere a Budapesti Értéktőzsde kkv-szektor fejlődésének támogatásával kapcsolatos, hosszú távú stratégiai céljait is szolgálja. Bízunk benne, hogy az ELITE Program öregdiákjai közül egyre többet köszönthetünk majd a BÉT Xtend platformján is" – értékelte az eddigi eredményeket Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója.