Az ázsiai szeánsz alatt sem dominált vidám hangulat. A Nikkei 0,6%-ot esett, a Kospi oldalazott, a kínai indexek pedig csökkentek. Az S&P/ASX 200 0,8%-ot nyert.

A DAX határidős ügyletei az európai szeánsz alacsonyabb nyitására utalnak.

A Reuters szerint Biden mai közleményében említést tesz majd az elkövetkezendő 8 év infrastrukturális kiadásaira szánt, mintegy 2 billió dollárról.

Kína lezárást vezetett be Ruilin városára Yunnan tartományban a koronavírus kitörése után a környéken. Az állampolgároknak azt javasolják, hogy egy hétig maradjanak otthon, járművek számára pedig tilos elhagyni a környéket.

A kínai feldolgozóipari PMI márciusban 50,6-ról 51,9 pontra emelkedett (várt: 51,2), míg a szolgáltatási PMI 51,4-ről 56,3-ra (várt: 52).

A japán ipari termelés februárban 2,1%-kal esett vissza (várt:. -1,2% H/H) Ausztrália építési engedélyei februárban 21,6%-kal nőttek (várt: + 5% H/H) A dél-koreai ipari termelés februárban 4,3%-kal nőtt (várt: -0,1% H/H).

A Mitsubishi UFJ, japán pénzügyi csoport elmondta, hogy körülbelül 300 millió dolláros veszteségekkel szembesülhet egy amerikai ügyfél (valószínűleg Archegos Capital) miatt. A média jelentése szerint az UBS szintén egy alacsonyabb, háromjegyű milliós veszteséggel szembesül.

A Bitcoin valamivel alacsonyabban kereskedik a mai napon, 58 000 dollár közelében van.

A nemesfémek alacsonyabban kereskednek, kivételt képez a palládium. Az olaj, az ipari fémek és a mezőgazdasági nyersanyagok nyereséget mutatnak.

Az AUD és a CAD a legjobban teljesítő főbb devizák, míg a JPY és CHF marad el leginkább.

Az olaj ára nem csökken tovább, így a kanadai dollár fellélegezhet. A CADJPY lassan felépül a közelmúltbeli korrekcióból, és megközelíti a pandémia utáni csúcsokat a 88.00-os területen. A felfelé irányuló mozdulatot ma a JPY gyengesége támogatja.

Forrás: xStation5

A Gazdasági Naptár mai napra szóló pontjait ITT tekinthetik meg.