A Danube Cup küldetése, hogy a vállalkozási ötleteket nemzetközi sikerre vigye, miközben létrehozza a legmotiváltabb, potenciális egyetemi startupok szövetségét a Duna mentén.

Intenzív, több hetes felkészítő booster tréning után 16 jelentkező csapatból 8 egyetemi startup jutott tovább a hazai előválogatóba, amelyek közül a linzi nemzetközi döntőbe 4 csapat jutott be. A hazai versenyen az egyetemi startup koncepciókat angol nyelven mutatták be a hallgatók egy-egy 3 perces pitch keretében ötletét a szakmai zsűri, a jelenlévő és az online közönség számára. Minden pitch-et a zsűri kérdései követték, amelyre az egyes csapatok tagjai közösen válaszolhattak. Összesen több mint 300 fő követte a helyszínen és online az eseményt.

A szoros versenyből végül a Budapesti Corvinus Egyetemet képviselő két csapat, a divatipar fenntarthatóságát szem előtt tartó CASAR, valamint a szintén divatipari innovációt hozó uMix3D; a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemet képviseletében pedig a közúti hidak terhelését precízen mérő műszerrel nevező BridgeAID és a budapesti kulturális élet új kedvenc applikációját bemutató stArt került ki győztesen.

A szervezők idén több ponton is szakítottak az innovációs ökoszisztéma bevett szokásaival, ami a zsűri összetételén is tükröződött. A zsűri tagjai voltak: Sabjányi László (BOLT CEO), dr. Hegedűs Judit (Harvard alumni, European Innovation Council szakértő), valamint dr. Dudás Ágnes (a BME FIEK Innovációmenedzsment osztályvezetője, a BME iparjogvédelmi vezetője).

A corvinusos csapatok felkészítését és a linzi versenyszereplését a Vállalkozás és Innováció Intézet oktatói, elsősorban Dr. Vecsenyi János, Dr. Huszák Loretta és Dr. Petheő Attila szervezték.