Nagy Mihály

A több mint harminc éves piaci tapasztalattal bíró adatmentési és információbiztonsági szolgáltató egyre növeli határait, legyen szó adatmentésről, adatvisszaállításról vagy IT-biztonságról. Céljuk egyre inkább a probléma elhárítása helyett annak megelőzése. Az adatvesztés mellett ügyfeleik részéről magas kockázattal bír az adatszivárgás, adatlopás is, ugyanis szenzitív adatok, üzleti titkok, személyes adatok kikerülése komoly veszteséget jelenthet, akár a cég piaci pozícióinak elvesztéséhez is vezethet.

 

 

Amint piacra léptek jött a támadás

Erről beszélt az EcoSolifer operatív igazgatója is. A napelemekkel és azok telepítésével foglalkozó vállalat többek között egy olyan innovációval lépett amerikai és nyugat-európai piacokra, mint a mindkét oldalán a napfényt hasznosító napelem. A húsz százalékkal nagyobb energiatermelésre alkalmas napelemek mások figyelmét is felkeltették. E-maileken keresztül érkező támadások érték őket, illetve belső szerverükhöz is megpróbáltak hozzáférni más, külföldi szerverekről.

Ádám Zoltán

A megoldást egy komplex projekt jelentette, amely során a KÜRT szakemberei többek közt elvégezték az üzleti folyamatok és az informatikai környezet felmérését, elkészítették az IT biztonsági kockázatelemzést, kialakították az IT biztonsági szabályozási környeztet, IT biztonsághoz kapcsolódó fizikai eszközöket szállítottak le és integráltak a meglévő környezethez, illetve bevezették a KÜRT saját fejlesztésű IT biztonsági szoftvereit, a SeCube és a SeConical rendszereket. Ezt követően kezdődhetett meg a munkavállalók edukációs folyamata és a Ecosolifer szervezeti érettségének növelése az IT biztonság területén.

 

Arról, hogy miért nem elég egy tűzfal telepítése, illetve mit kellett  védenie a KÜRT-nek az EcoSolifernél bővebben hallhatnak az alábbi beszélgetésben.

A KÜRT Zrt. senior IT-biztonsági szakérője, Nagy Mihály és az EcoSolifer operatív igazgatója, Ádám Zoltán voltak Érczfalvi András vendégei a Monitor Délutánban.