Az ázsiai-csendes-óceáni piacokon ma vegyes volt a hangulat. Japán és India különösen jól szerepelt, az ottani indexek 0,75%-os emelkedést könyvelhettek el. A kínai piacok ma veszteségesek voltak. A Hang Seng 1,1%-ot, a sanghaji benchmark pedig 0,5%-ot esett – írták a brókercég reggeli összefoglalójukban.

Az USDJPY pár kissé a 152,00-es zóna alatt kereskedik, ami 1990 óta a legmagasabb korlát. A BOJ Tamura szerint a központi bank valószínűleg egyelőre fenntartja az alkalmazkodó monetáris politikát.

Az új-zélandi államkincstár a korábbi 4,1%-ról 3,3%-ra csökkenti a 2024-es inflációs előrejelzését. A GDP növekedési előrejelzéseket is csökkentették.

Ausztráliából ma érkeztek meg a februári havi CPI adatok. A fő adat kissé elmaradt a várakozásoktól, de 3,4%-os éves szinten még mindig jóval az ausztrál jegybank célsávjának felső határa felett van (ami 2 és 3% között van). A maginflációs ráták magasabbak voltak.

A Kínából származó adatok azt mutatták, hogy az ipari profit 25 hónapja a legmagasabb szintet érte el 10,2%-kal é/é (7,2%-kal alacsonyabb egy évvel ezelőtt) 2024 első két hónapjában.

Az HSBC Bank 5.400-ra emelte az S&P 500-as indexre vonatkozó év végi célját.

A nyersolajkészletek változásáról szóló API magánfelmérés a vártnál jóval nagyobb mértékű növekedést mutat az amerikai nyersolajkészletekben.

A svájci frank és az amerikai dollár jelenleg a legjobban teljesítő devizák a devizapiacon. A brit font és a japán jen jelenleg lefelé irányuló nyomás alatt kereskedik.

A kriptovaluták a nap elején enyhén magasabban kereskednek. A Bitcoin ismét a 70.000 dolláros zóna fölött, míg az Ethereum 3600 dollár felett tartózkodik. Az USDJPY pár ma tesztelte a 152,00 kerek zóna által meghatározott pszichológiai ellenállási szinteket. Forrás: xStation

A Gazdasági Naptár mai napra szóló pontjait ITT tekinthetik meg.