● A Wall Street indexei a tegnapi kereskedést rekordmagasan, de a napi csúcsoktól elmaradva fejezték be. Az S&P 500 0,32%-kal, a Dow Jones 0,68%-kal, a Nasdaq pedig 0,20%-kal emelkedett. A kis kapitalizációjú Russell 2000 több mint 1%-kal kereskedett magasabban.

● Az ázsiai-csendes-óceáni térség indexei ma vegyesen kereskedtek – a Nikkei 0,1%-kal emelkedett, az S&P/ASX 200 0,1%-kal csökkent, a Kospi 0,2%-kal esett, a Nifty 50 pedig 0,3%-kal emelkedett. A kínai indexek csökkentek, a hongkongi részvények több mint 2%-ot zuhantak.

● Bailey, a BoE kormányzója szerint a Bank of Englandnek nem kell megvárnia, hogy az infláció 2%-ra csökkenjen a kamatcsökkentés előtt, hanem bíznia kell abban, hogy a bérek a helyes irányba haladnak.

● A Wall Street Journal arról számolt be, hogy Xi kínai elnök jövő héten szerdán találkozik amerikai üzleti vezetők csoportjával.

● A Vitol, a világ legnagyobb független olajkereskedője arra számít, hogy a hajózás és a légi közlekedés nagyobb kereslete miatt nő a nyersolaj iránti kereslet.

● Ueda, a BoJ kormányzója elmondta, hogy a Bank of Japan végül csökkenteni szeretné a japán államkötvények állományát, de egyelőre a jelenlegi szinten tartja azokat, és kiváró álláspontot folytat.

● A japán fogyasztóiár-infláció februárban 2,2%-ról 2,8%-ra gyorsult éves szinten, míg a fogyasztóiár-infláció magja (az élelmiszerárak nélkül) 2,0-ról 2,8%-ra gyorsult éves szinten (várt. 2,8% éves szinten).

● A kriptovaluták magasabban kereskednek, a Bitcoin 1,5%-kal emelkedett, és ismét a 66 000 dolláros szint fölött kereskedik. Az Ethereum 1,3%-ot erősödik, míg a Dogecoin több mint 4%-ot emelkedik.

● Az energiahordozók visszahúzódnak, a WTI 0,5% körüli eséssel, az amerikai földgáz ára pedig 0,8%-al alacsonyabban mozog.

● A nemesfémek visszahúzódnak, mivel az USD továbbra is erős – az arany 0,3%-ot esik, az ezüst 1%-ot esik, a platina 0,4%-ot csökken, a palládium pedig 1,5%-ot zuhan.

● A JPY és az USD a legjobban teljesítő főbb devizák, míg az AUD és az NZD vannak a legnagyobb lemaradásban.

A Gazdasági Naptár mai napra szóló pontjait ITT tekinthetik meg.