Az eset a Pozsonytól mintegy 150 kilométerrel északkeletre fekvő város kultúrháza előtt történt. Fico előtte kihelyezett kormányülést tartott ott, és támogatóival találkozott. A rendőrség körbezárta a helyszínt.

Blaha a TASR hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, hogy az eset idején a pozsonyi parlament éppen ülésezett, és azt felfüggesztették a hír hallatán.

A Denník N hírportál helyszíni tudósítója nem látta a lövéseket – három-négy lövés volt –, csak a hangjukat hallotta. Majd azt látta, amint a testőrök felemelik a politikust a földről, autóba helyezik, majd elviszik – írta az Új Szó magyar nyelvű hírportál.

Életveszélyes állapotban helikopterrel szállították a besztercebányai kórházba a miniszterelnököt – közölte később a szlovák kormányhivatal sajtóosztálya.

Hozzátették: a kormányfőt tekintettel az életmentő beavatkozás sürgősségére és az intézmény közelsége miatt szállították Besztercebányára és nem Pozsonyba. „A következő órák sorsdöntőek lesznek” – írták a szlovák kormányfő közösségi profilján.

Fotó: Novinky