Még a stabil háttérrel rendelkező cégeket is váratlan kihívások elé állították az elmúlt évek. Most különösen fontosak az olyan hívószavak, mint a vállalati stratégia, üzleti tervezés, kockázatmenedzsment, kríziskommunikáció, tudásfejlesztés vagy épp a márkaépítés. Hatékony megoldásokat kínál ebben az évben is MENTOR!

A 2023-as évadba a trendfm.hu/jelentkezes oldalon regisztrálhatnak azok a cégek, amelyek vállalják a 12 hetes megmérettetést és szívesen fejlődnének, élénkítenék vállalkozásukat. További részletek: trendfm.hu/mentor; e-mail: mentor@trendfm.hu.

A gazdasági reality három kiválasztott cég mindennapjait, fejlődési lehetőségeit mutatja be: 12 héten át szakértő mentorok segítenek a versenyben lévő céges csapatoknak szintet lépni, optimalizálni, fejleszteni – azaz sikeres vállalkozást építeni. Eközben az adásokban olyan hasznos tippek is elhangzanak, amelyek akár a hallgatók problémáira is megoldást kínálhatnak – hiszen a műsor nem csak a kiválasztott vállalkozásoknak, hanem azoknak is szól, akik mernek vállalkozni, szeretnének előre lépni, hosszú távon gondolkodnak, és tudják, hogy a siker záloga a folyamatos fejlődésben, tanulásban rejlik.

A versenyben lévő vállalkozások hétről-hétre különböző stratégiai feladatok megoldásában mérik össze tudásukat a műsorvezető Érczfalvi András és a műsor fő szakmai partnere, dr. Molnár Imre koordinálása alatt.

„A MENTOR célja, hogy lehetőséget nyújtson olyan vállalkozásoknak a fejlődésre, amelyek szeretnének a következő szintre lépni, de ehhez nem feltétlenül állnak rendelkezésükre a megfelelő eszközök. Az ingyenes tanácsadás és a feladatok ebben nyújtanak számukra segítséget” – hangsúlyozza dr. Molnár Imre stratégiai tanácsadó.

A heti témák olyan területeket érintenek, mint a kockázatmenedzsment, a kommunikáció, üzleti terv készítése, vezetőfejlesztés, vállalati kultúra kialakítása, egyéni célkitűzések, valamint a mérési technikák definiálása. Ezekhez a témakörökhöz egy-egy szakértőt invitál a műsorba a Trend FM.

„Annak érdekében, hogy a résztvevők a legtöbbet vegyék ki a versenyből, heti 1-2 munkanapot érdemes rááldozni a készülésre, hiszen milliókat spórolhatnak vállalkozásuknak azzal, ha proaktívan állnak a feladatokhoz, és nyitottak a coach támogatására" – emelte ki a stratégiai tanácsadó. Dr. Molnár Imre szerint: „egy sikeres változtatási folyamathoz nemcsak a katalizátor szerepét is betöltő tanácsadó kell, hanem maga a változás iránt eltökélt vezető és csapata is. A MENTOR abban egyedülálló, hogy ide olyan cégek vezetői jelentkeznek, akik eddig is jól csinálták a dolgaikat, de érzik, hogy talán lehetne jobban is. Ehhez készek újat tanulni, változtatni magukon is”.