A vállalat által kezelt szerelvények április óta Ukrajnából Eperjeske határállomáson és a budapesti Rail Cargo Terminal - BILK-en keresztül összesen 2050 darab húszlábas konténert (TEU) vittek Koper és Trieszt kikötőjébe, ahonnan az ukrán árukat hajókon továbbítják különböző tengerentúli desztinációkba.

A társaság vonatai ezekből a kikötőkből az áruforgalom folyamatosságának biztosításához nélkülözhetetlen üres konténereket is visszafuvarozzák Ukrajnába. Az országból az RCO-HU által kezelt intermodális vonatok közvetlenül is futnak Koperbe, április közepe óta mintegy 170 TEU mennyiséget szállítva.

Legújabban az Ukrajnába irányuló rakott konténerforgalom is megindult a Távol-Keletről. A társaság ugyanis új szállítási útvonalat épített ki az ukrán gazdaság szereplői számára, akik a tengeri import fuvarozását korábban Odesszán és Gdanszkon keresztül bonyolították. Most az ukrán gazdaság működtetéséhez szükséges áruk a társaság szervezésében az adriai kikötőkből, a budapesti RCT-BILK-en és Záhonyon, valamint Dobrán keresztül jutnak el Ukrajnába.