A kötelező elvárásokon (nagykorúság, érvényes és legalább egy éves jogosítvány, érvényes e-mailcím és okostelefon, rajta a letöltött SHARE NOW applikáció) túl mindössze elektronikus levélben történő regisztrációt kér a novemberben induló pedagóguskedvezmény érvényesítéséhez a SHARE NOW. Az autómegosztó cég ezt követően 4000 forintot ír jóvá fejenként kredit formájában a sikeresen jelentkező budapesti pedagógusoknak, akik akár 50 percnyi ingyenes autózásra is fordíthatják ezt az összeget.

„A városi mobilitás a járványhelyzet rosszabbra fordulásával sem szorul teljesen háttérbe: mindig lesznek olyan helyzetek, amelyekben a városi közlekedésre kell támaszkodunk, és ez fokozottan érvényes a tanárokra, akiknek jó része továbbra is bejár a munkahelyére” – állítja Buday Bence, a SHARE NOW magyarországi ügyvezető igazgatója. Hozzáteszi: a cég felajánlása nem képes ugyan minden igényt kielégíteni, azonban egy fokkal könnyebbé és jóval biztonságosabbá teszi a helyváltoztatást, ezért a lehetőségről levélben informálták a Pedagógusok Szakszervezetének elnökségi tagjait.

A felhasználók biztonságára kiemelten ügyelő SHARE NOW rendszeresen fertőtleníti az autókat, amelyekben a kézfertőtlenítő is része az alapfelszereltségnek. Az autómegosztó cég arra biztatja ügyfeleit, hogy vezetés közben is hordjanak maszkot, saját egészségük megóvása és a mások biztonsága érdekében. A 270 járműből álló flotta autóival mérsékelhető a fizikai kontaktusok száma, ha pedig elektromos meghajtású gépkocsit választunk, azzal a károsanyagkibocsátást is csökkenthetjük.