2010-től egy kávé mellett tettük le voksunkat, és így a Caffé Molinarival kötöttünk kizárólagos forgalmazói megállapodást, valamint felvettük a kínálatunkba olasz prémium kávégépek forgalmazását is (Elektra és LaScala), segítendő a kávé intenzívebb piacra jutását.

Ezzel párhuzamosan 2013-ban megnyitottuk borszaküzletünket, ahol kis pincék kis palackszámban készülő borait kezdtük el forgalmazni 99%-ban magyar pincészetekből.

A Covid-19 beköszöntével erőinket összpontosítva a borszaküzletet átköltöztettük a kávéházba, így minden egy helyen, költséghatékonyabban működhetett tovább. Havi rendszerességgel tematikus borkóstolókat szervezünk, meghívott borász részvételével. Időnként zártkörű rendezvényeket is tartunk (borkóstolók, csapatépítők), ezzel is növelve cégünk bevételét.

Jelenlegi helyünkön (2018 óta) vagyunk, mely jó választásnak bizonyult, a boreladás és a kávéházi forgalom folyamatosan növekszik. Azonban a fő bevételi forrás – a nagykereskedelem – jelentősen visszaesett, amiben nagy szerepet játszott a covid vendéglátásra gyakorolt hatása. Legfőbb célunk, hogy ezen változtatni szeretnénk.

A tulajdonosi kör két főből áll, mint férj és feleség ketten irányítjuk a céget. Tipikus családi vállalkozás, melyben három gyermekünkből a két nagykorú is besegít, amikor idejük engedi. Erre nagy szükségünk is van a manapság a vendéglátást sújtó szakemberhiány miatt. Jelenleg is baristát, illetve borokhoz is értő pultost keresünk.

Király Zsuzsanna és Király László