Haiman Ferenc hozzátette: bár a második negyedévben az áruszállítás teljesítménye 13 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól, de az élelmiszerlogisztikában és a vendéglátást ellátó logisztikában ez nem feltétlenül tapasztalható így. A hűtést és fagyasztást igénylő termékek esetében pedig az országos hűtőház-kapacitások végesek, így tapasztalataik szerint ez a szegmens egyre inkább növekszik.

A KCG Partners Ügyvédi Társulás partnere – a KCG és a JöSz Szakkollégium által létrehozott Studia Pragmatica tudásközpont képviseletében – a termőföldtörvény egyik nyáron történt változására hívta fel a figyelmet. A beruházásokat érintő módosítás következtében kicsit még nehezebben lehet kivonni a termőföldeket a mezőgazdasági művelés alól. Mindezt figyelembe kell venni, amikor új ipari park vagy raktárbázis építése vagy tervezése van folyamatban.

„A régiók népszerűségét tekintve az első mindig Közép-Magyarország, a második Nyugat-Magyarország, a harmadik pedig stabilan Kelet-Magyarország. A kelet-magyarországi nagyvárosok is elkezdtek tehát feljönni a logisztikai és raktározási piacon. A kapacitások bővültek, ugyanakkor az ingatlanok drágultak. Érdemes a cégeknek már 9-12 hónappal a létesítménybérlés előtt elkezdeniük a tárgyalásokat" – foglalta össze dr. Gálik Gabriella.

A QSL igazgatója hozzátette: a megnövekedett igények miatt az eddigi Budapest környéki központi raktáruk után újabb telephelyeket keresnek Északkelet- és Északnyugat-Magyarországon. További részletekért hallgassa meg Érczfalvi András interjúját!