Gazdálkodási főiskolát, illetve közgazdász egyetemet végzett, értékesítéssel foglalkozott, majd belecsöppent a logisztika, a disztribúció és az ellátási láncok pörgős világába.

Azt mondja, bár a logisztikai szektorban Kelet-Közép-Európában – vezetői szerepkörben is – egyre több a nő, egy 10 országot magába foglaló board meetingen ugyanakkor 55 fő közül még mindig csak 12-en nők. A QSL kereskedelmi és beszerzési vezetője hangsúlyozta: ma már sokkal több kihívást rejt a logisztika annál, mint hogy a megfelelő tárgy a megfelelő helyen a megfelelő időben legyen.

Azt kell tűpontosan megtervezni és megvalósítani, miként lehet egyszerre több ezer gyorséttermet elegendő hűtőkocsival, hűtött raktárral kiszolgálni és megfelelő alapanyaggal napi szinten ellátni. Ezért a logisztikai iparágat leginkább egy gyorsreagálású hadtesthez hasonlította, ahol a raktározás, illetve a szállítmányozás egy időben három különböző hőfokon, rendkívül szigorú szabályok szerint történik. A végeredmény pedig egyszerű: a gyorsétteremben egy perc alatt az asztalunkra kerüljön a sajtburger sült krumplival.

Leibing Adriennel a hazai és külföldi sztenderdeknek, minőségbiztosítási szempontoknak való megfelelés mellett arról is beszélgettünk, milyen kihívásokat rejthet a logisztikai piac egyik speciális szegmensében az energiaválság vagy épp a munkaerőhiány. Hallgassa meg Kutasi Judit portréinterjúját!