Így landoltak az izraeli F-35-ös vadászbombázók az iráni rakéták kilövései után.

 

"Az Őszinte ígéret nevű hadműveletet tegnap este és ma reggel között sikeresen végrehajtották, és az minden célját elérte" - mondta Mohammad Bagheri iráni tábornok a helyi televízióban.

Közölte, hogy a két fő célpont "az a hírszerzési központ volt, amely a cionistáknak a szükséges információkat szolgáltatta" az iráni konzulátus április 1-jei damaszkuszi lerombolásához szükséges csapáshoz, valamint "a Nabatim légi bázis, ahonnan a bombázó F-35-ös gépek" felszálltak.

"Ez a két központ jelentős károkat szenvedett és működésképtelenné vált" - állította. "Nem áll szándékunkban folytatni ezt a műveletet, de ha a cionista rezsim bármilyen akciót hajt végre az Iráni Iszlám Köztársaság ellen, akár a mi földünkön, akár a hozzánk tartozó központokban Szíriában vagy máshol, a következő műveletünk sokkal nagyobb lesz, mint ez" - figyelmeztetett a magas rangú tiszt. Bagheri tábornok azt is elmondta, az iráni hatóságok "üzenetet küldtek az Egyesült Államoknak, amelyben figyelmeztették, hogy ha a következő lehetséges (iráni) akciókban együttműködnek Izraellel, akkor a bázisaik nem lesznek biztonságban".

Az Egyesült Államoknak több katonai támaszpontja is van a térségben. Az üzenetet a teheráni svájci nagykövetségen keresztül továbbították, amely a két ország közötti diplomáciai kapcsolatok hiányában az amerikai érdekeket képviseli Iránban. Az állami televíziónak nyilatkozó Hosszein Szalami, a Forradalmi Gárda főparancsnoka azt mondta, hogy az éjszaka végrehajtott művelet "nagyobb léptékű is lehetett volna". "Ezt a műveletet azokra a szolgálatokra korlátoztuk, amelyeket a cionista rezsim a szíriai nagykövetségünk megtámadására használt". A konzulátus elleni izraeli csapás az őrség hét tagját, köztük két magas rangú tisztet ölt meg.

Az izraeliek továbbra is azt állítják, hogy csak az egyik légibázisuk szenvedett kisebb károkat, és az iráni fenyegetőzés ellenére ellentámadásra készülnek.