„Ugyan a Yettel márkaváltásával több mindent elengedtünk, a digitális oktatás fontossága nem volt kérdés. Az eredetileg eszköz-, majd egyre inkább tudásátadásra épülő program céljai közt továbbra is szerepel, hogy 'békeidőben' és a váratlan helyzetekben egyaránt segítsen kezelhetővé tenni a tanulást és az oktatást. A névváltással a program újabb lendületet kap és szeretnénk még magasabb szintre helyezni" – mondta Mészáros Attila, a vállalat kommunikációs igazgatója a tanévkezdő ProSuli tanári napon.

A karanténidőszak rávilágított, hogy a gördülékeny tanulás és oktatás elengedhetetlen feltételei a többi között a megfelelő eszközellátottság és a hatékony tudásmegosztás. A digitális oktatási program megalakulása óta már országszerte 135 iskolában működik, ahol támogatja a pedagógusok munkáját, tanári közösséget épít és internet-hozzáféréssel segíti az iskolák digitális útra lépését.

Lezárult a harmadik tananyagfejlesztő pályázat

2020-ban a karanténoktatás során felgyülemlett tapasztalatok megosztása hívta életre a ProSuli tanároknak szóló digitális tananyagfejlesztő pályázatát, amelynek célja, hogy segítse a pedagógusok eligazodását, illetve támogassa őket az online lehetőségeik bővítésében, legyen szó kooperatív munkáról, számonkérésről vagy új ismeret átadásáról.

Az idén immár harmadik alkalommal kiírt tenderre beérkezett számos pályázat közül összesen 10 olyan új pályamű válik elérhetővé a Webuni felületén, amely a minden pedagógus számára ingyenes, jelenleg csaknem 50 digitális készségfejlesztő leckéből álló tudástár része. A nyertes pályázatok között szerepel gamifikációs oktatóanyag, olvasáskészséget fejlesztő lecke, de a projektmunkát és digitalizációt támogató tréning is. Ezek az anyagok eddig több mint 100 hazai iskola csaknem 800 tanárának nyújtottak segítséget digitális ismereteik bővítésében. A mostani verseny alatt készült új tréninganyagok hamarosan a Webuni felületén lesznek elérhetőek.

A ProSuli továbbra is mindenki számára nyitott, és várja a pedagógusok, iskolák jelentkezését.