A vállalkozások példátlan nehézségekkel néznek szembe a világjárvány miatt. Aki tehette, teljes egészében home office működésre tért át, ugyanakkor vannak olyan iparágak, ahol ez nem volt megvalósítható. Ezeknek a társaságoknak komoly lépéseket kell tenniük az alkalmazottak és ügyfeleik biztonsága érdekében. Ennek egyik eleme lehet a dolgozók és a külső partnerek rendszeres ellenőrzése, mellyel idejében kiszűrhetők az esetlegesen lázas személyek. Az erre a célra szolgáló hőkamerának köszönhetően a tényleges testhőmérséklet mérésre csak indokolt esetben van szükség, folyamatosabbá, akadálymentesebbé téve ezzel a normál munkamenetet.

„Tisztában vagyunk azzal, hogy a koronavírus-járvány miatt a vállalkozásoknak eddig nem tapasztalt kihívásokkal kell szembenézniük, ezek közé tartozik a munkavállalók, ügyfelek és partnerek rendszeres egészségügyi ellenőrzése is, hiszen ez nagymértékben hozzá tud járulni a vírus terjedésének megakadályozásához. A Vodafone Magyarország számára kiemelten fontos, hogy ebben a nehéz helyzetben minden lehetséges módon segítse és megkönnyítse a partnerei életét. Ennek részeként mostantól elérhető vállalati IoT-megoldásaink között a Konica Minolta hőkamerája és a hozzá kialakított rendszerünk” – összegezte Király István, a Vodafone Magyarország vállalati szolgáltatások üzletágának vezérigazgató-helyettese.

A Vodafone Magyarország szolgáltatásai között elérhető hőkamerát elsőként a Würth Szereléstechnika Kft. vette igénybe, akik a kamera mellett kontrolleszközként kézi hőmérős ellenőrzést is végeznek az összes dolgozón a budaörsi telephelyre való belépéskor. Ezzel a beiktatott védelmi vonallal biztosítják raktáruk és irodai dolgozóik védelmét a koronavírustól.

„A jelen járványügyi helyzetben minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy cégünk működése egészségügyi szempontból is biztonságos maradjon. Erre kínál számunkra gyors és hatékony megoldást a Konica Minolta hőkamerája. Az érintés nélküli hőmérőmodul segítségével nemcsak a cégközpontban dolgozókat tudjuk ellenőrizni, hanem mindenkit, aki az épületbe belép. Ezzel is segítve a fertőzésveszély csökkentését” – fűzte hozzá Csapó Gergely, a Würth Szereléstechnika Kft. operatív vezetője.

A hőkamera működéséről az IoT Zóna oldalán olvashatnak.