Továbbra is Budapesten van a legtöbb fertőzött, de vidéken a korlátozások enyhítése sem emelte meg a megbetegedések számát. Mostantól Pest megyére is érvényesek a lazító intézkedések, de hétfőtől Budapestet is érintő, enyhítő szabályokat fognak bejelenteni – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Júniustól már lehet esküvőt és lakodalmat tartani a korlátozások betartása mellett – tette hozzá Szentkirályi Alexandra. A távolságtartás betartása mellett 200 főig engedélyezik a nyárra tervezett esküvők megtartását vidéken és Pest megyében.

A kiemelt gazdasági övezetekről szóló törvény egy régi igazságtalanságot orvosol – erről már szintén Gulyás Gergely beszélt a Kormányinfón. A törvény hatálya nem vonatkozik a már megvalósult beruházásokra, illetve a fővárosra és megyei jogú városokra. Eddig rossz gyakorlatot folytattunk, mert csak a kisebb települések részesültek a nagyobb adóbevételekből- mondta a miniszter. A mostani javalat az elosztás igazságosságát teszi lehetővé, tette hozzá.

Nyugvó szakaszba érkezett a járvány – mondta Müller Cecília. Az országos tisztifőorvos szerint a home office, a munkáltatók számára átértékeli az eddigi foglalkoztatást. Az újfajta lehetőség tapasztalatait most tudjuk majd levonni – tette hozzá. A munkahelyeken, ahol a dolgozók kénytelenek bejárni ismét kinyithattak az éttermek is, ahol az étkezési idősávok csúsztatásával és megfelelő szellőztetéssel lehet csökkenteni a kockázatot.

Müller Cecíliát hallják.