„A vállalkozás első öt éve alapján az látható, hogy nem kifejezetten a távszállításra alkalmazott konténereket gyártottuk, hanem az úgynevezett átmeneti infrastruktúrára fókuszáltunk. Tehát iroda, szállás, egészségügyi és egyéb funkciókat kiszolgáló, hőszigetelt, nyílászárókkal ellátott, elektromos hálózattal kiépített konténereket alakítottunk ki. Viszont részben a világjárványnak köszönhetően a teherszállító hajózási üzletágunk is be fog indulni, és dolgozunk egy összecsukható szállítmányozó konténernek a kifejlesztésén is" – mondta a konténeralapú technológiai integrátor cég alapító-vezérigazgatója, társtulajdonosa a Monitor Délután adásában.

„Nekünk a fesztiválszezon és a rendezvényipar a bölcsőnk. 2017 nyarán Sopronban debütáltunk, majd utána következtek balatoni és budapesti fesztiválok is. Az egyik pénzügyi szolgáltató vállalatnak voltunk a partnere, és ezekből a projektekből sikerült továbblépnünk Nyugat-Európába, ahol a Live Nation nemzetközi rendezvényszolgáltató is a beszállítói közé választott" – tette hozzá Kis-Márton Vidor.

Kiemelte, hogy 2018-ban – utólag a covid miatt bebizonyosodott – életmentő döntést hoztak, amikor a rendezvénypiac mellett a védelmi és egészségügyi ipar felé is nyitottak. Így például oltópontoknak is biztosítottak konténereket, de a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren mintavételi és a helyszíni laborok is találhatók a mobil egységeikben. Emellett a fizikai eszközeik az Egyesült Királyság több repülőterére, Skandináviába és Ugandába is eljutottak.

Az optimalizálás jegyében kifejlesztettek egy olyan központi zsanérszerkezetet, ami lehetővé teszi a mintegy két tonnás, hat méter hosszú acélszerkezetnek a munkagéppel történő kinyitását és becsukását – mindössze 3-5 perc alatt. Sőt, dolgoznak már olyan összecsukható konténeren is, ami felülről félig zárható össze, így a benne tárolt eszközöket nem kell újra telepíteni.

Hallgassa meg Érczfalvi András interjúját, amelyből az is kiderül, hogy miként kamatoztatták a holland pragmatizmust, és hogyan indult el kétszer is Székesfehérváron a gyártás!