A Facebook-bejegyzésében hozzátette: már hat magyar kutató-mentő egység dolgozik Hatay tartományban – az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Baptista Szeretetszolgálat, a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat, az Életjel Szolgálat, a Terrorelhárítási Központ és a Református Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei.

Szerdán a Budapesti Önkéntes Mentőszervezet egysége is Törökországba érkezett, így délutántól már 156 főből és 28 kutyából áll a mentésben résztvevő magyar kontingens. Arról is beszámolt, hogy a Fradi és a Kisvárda utánpótlás focistái jól vannak, csakúgy, mint az a 18 magyar, aki a katasztrófa sújtotta területen tartózkodik.

A legfrissebb adatok szerint Törökországban 8754 megerősített halálos áldozata van a hétfő hajnali földrengésnek – jelentette be szerdán a katasztrófa sújtotta övezetben Recep Tayyip Erdogan török elnök. Így a Szíriában közölt több mint 2200 halálos áldozattal együtt a földmozgás több mint 11 ezer ember életét oltotta ki.

A szerdai Reggeli Monitorban a Hunor mentőcsapat tapasztalatairól kérdeztük az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivőjét, itt hallgathatja meg az interjút!