Több mentőcsapat már a helyszínen dolgozik, vagy pár órán belül majd megkezdi a munkát. Magyar áldozatról nem tudni. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter bejelentését itt nézhetik meg.

A tárcavezető a legfrissebb fejleményekről tájékoztatva kiemelte, hogy már valamennyi mentőegység vagy Törökországban van, vagy az induláshoz készülődik. Elsőként a Hunor nevű egység érkezett előző nap az országba, tagjai reggel óta segítik a földrengést követő kutatást az esetleges túlélők után.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság alakulatával kiutazott öt baleseti sebész is szolgálatba állt az érintett térség egyetemi kórházában. A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat munkatársai is munkába léptek, az Életjel Mentőcsoport küldöttsége pedig este érkezik meg a katasztrófa sújtotta régióba. Emellett a Terrorelhárítási Központ tizenhat embere, köztük öt orvos és egy ápoló is hamarosan útra fog kelni - tette hozzá Szijjártó Péter.
Arról is beszámolt, hogy két magyar futballcsapat, a Kisvárda és a Ferencváros Törökországban tartózkodó korosztályos labdarúgói és edzőik is jól vannak, ők a hét második felében utaznak haza.

A földrengés által érintett régióban 18 magyar tartózkodott az eddigi értesülések szerint, a Külügyminisztérium kapcsolatban van velük, mindannyian jól vannak, komolyabb segítséget nem igényeltek, maximum okmánypótlásra lesz majd szükség. Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter arra kért mindenkit, hogyha valaki tud olyan magyar állampolgárról, aki a térségben tartózkodik, akivel adott esetben nem tudták felvenni a kapcsolatot, vagy felvették a kapcsolatot, és segítségre szorul, akkor értesítsék a Külügyminisztérium konzuli szolgálatát vagy az ankarai nagykövetségen dolgozókat.