A „Most Loved Workplaces" egy globális tanúsító rendszer: a dolgozók munkahelyükkel kapcsolatos érzéseit, vélekedését, a HR-programok, szervezetfejlesztési kezdeményezések, folyamatok innovativitását, sokrétűségét gyűjti össze és vizsgálja, és kutatással alátámasztott szempontrendszer alapján bírálja el. A pénzintézet ezen a megmérettetésen indult el, és került be az idei Top100 legkedveltebb munkahely közé a világon, a 82. helyre.

„Az MBH Bank Magyarország legjobb, piacvezető bankjává kíván válni, ehhez fontos, hogy be tudjuk vonzani és meg tudjuk tartani a legjobb szakértőket. Minden ilyen elismerés fontos visszajelzés arról, hogy jó úton járunk és valóban értéket teremtünk ügyfeleink és részvényeseink számára egyaránt" – fogalmazott dr. Barna Zsolt, az MBH Bank elnök-vezérigazgatója.

A Most Loved Workplaces (MLW) listájára azok a vállalatok kerülhetnek fel, ahol az alkalmazottak a legelégedettebbek a munkahelyükön. Idén összesen több mint kétmillió dolgozói visszajelzést vetett egybe a Best Practice Institute (BPI), kisebb, 30 főt foglalkoztató cégektől egészen a több mint 10 ezres munkavállalói létszámú nagyvállalatokig. A tanúsító szervezet nem csupán a juttatási csomagokat vette figyelembe: a legjobbak közé azok a munkahelyek kerülhettek, ahol a dolgozók bíznak a vezetőikben, és támogatják a társaság stratégiáját. A vizsgált ismérvek közül a legfontosabbak: együttműködés, csapatmunka, karrierfejlesztés, tehetséggondozás, az egymás iránti tisztelet és a befogadó vállalati kultúra.

„Pályázatunk fontos eleme volt a generációs diverzitásprogramunk, amellyel a bank minden dolgozói élethelyzetre próbál komplex megoldást kínálni, legyen szó pályakezdő, családalapítás előtt álló vagy komoly szakmai tapasztalattal rendelkező szenior kollégákról" – emelte ki Dobi Kitti, az MBH Bank humán erőforrásért felelős vezérigazgató-helyettese.

A hitelintézet pályázatának további része volt egy részletes HR-szakmai interjú, a vállalatnál elérhető megtartó és fejlesztési, belső képzési programok bemutatásával, valamint egy munkavállalói elégedettség-felmérés is, amelyet a dolgozók 74 százaléka kitöltött. Ez az arány kimagaslóan jó mutató a vállalati szektorban végzett hasonló felmérések között. A BPI értékelte, hogy a munkatársak bíznak vezetőikben, hisznek a cég stratégiai céljaiban, és hosszú távon itt tervezik a karrierjüket.

A Most Loved Workplaces kritériumait egy 175 országra kiterjedő, 3000 vállalatvezető megkérdezésével zajlott felméréssel határozták meg. A kutatás megerősítette, hogy egy társaság termelékenysége és a munkavállalók pozitív érzelmei között egyértelmű az összefüggés. A válaszadók 94 százaléka azt állította, hogy háromszor annyi munkát végzett egy olyan munkahelyen, amelyet szeretett, és 95 százalékuk csaknem négyszer tovább maradt olyan vállalatnál, ahová örömmel járt dolgozni.