Dr. Barna Zsolt, az MBH Bank elnök-vezérigazgatója az együttműködésről szóló sajtótájékoztatón

A nemrég bejelentett partnerség nem előzmények nélküli: a pénzintézet korábbi tagbankjai és az Ökumenikus Segélyszervezet közös munkája hosszú időre nyúlik vissza, az elmúlt 20 év során számos programon keresztül segítették a hátrányos helyzetű embereket.

A program három pillére közé tartozik a pénzügyi tudatosság fejlesztése. Ennek része a tanácsadás, illetve országos szemléletformálási program hátrányos helyzetűek számára a szervezet intézményeiben a bank munkatársainak bevonásával.

A második pillérnek számító felzárkóztató szociális program 500 család hosszú távú segítését, elavult háztartási eszközeik cseréjét, valamint energetikai és pénzügyi tanácsadását foglalja magában. A harmadik pillér pedig a krízistámogatás 1000 család számára: élelmiszer, gyógyszer és higiénés csomagok eljuttatása a rászorulóknak. A részletekről Farkas Boglárkát, az MBH szenior CSR menedzserét Némedi Kincső kérdezte.

Az Ökumenikus Segélyszervezet támogatásai nagyrészt egy adott program vagy egy adott cél mellett köteleződnek el. A szervezet kommunikációs igazgatója elmondta, ilyen például a MBH Bankkal létrehozott stratégiai együttműködés is, ami elsősorban a hátrányos helyzetűek pénzügyi tudatosságát fejleszti. Gáncs Kristóf hozzátette, bár sok esetben nem kell kampányolni a támogatások érdekében, fontos időnként megszólítani az adományozókat, vagy felhívni a kollektív figyelmet egy ügyre.