A társaság működési folyamatait legjobban mutató EBITDA – pénzügyi tételek, adózás és értékcsökkenés előtti – eredmény 124 millióról 393 millió forintra nőtt. Mindemellett a megnövekedett üzleti volumen kiszolgálására a cégcsoport ebben az időszakban jelentős tárgyieszköz-beruházást is eszközölt.

A leányvállalatok közül az élénkülő kiállítási piac következtében erős félévet tudhat maga mögött a csoporthoz 2020 óta tartozó Trifolium. A 850 millió forintot meghaladó árbevétel az előző év azonos időszakához képest 71%-os növekedést jelent. Az Instrum Kft., mint gépipari szerszám- és alkatrészgyártó vállalkozás bevételei az európai ipari trend okán némileg csökkentek az első félévben, ugyanakkor az üzleti terület eredményessége nem változott a bázis időszakhoz képest.

„Arra törekszünk, hogy a cégcsoport növekedési stratégiáját folytassuk, és mielőbb a Budapesti Értéktőzsdén is szintet lépjünk. Pozitív visszacsatolásként tekintek a részvényeinkre vonatkozó első nyilvános elemzésre, mely 75%-os árfolyam növekedési potenciált jelentő 12 havi célárral és vételi ajánlással került publikálásra. Az organikus növekedés mellett azon dolgozunk, hogy további akvizíciókat előkészítve egy dinamikusan bővülő, még sikeresebb tőzsdei vállalattá váljunk” – fogalmazott Jutasi Zoltán, a társaság igazgatóságának elnöke.