„Nagyon meggyőző jövőbeli kilátások a tervezett akvizíciókkal” címmel, 0,33 eurós 12 havi célárfolyam mellett kezdte meg a NAVIGATOR Investments Nyrt. részvényeinek követését dr. Norbert Kalliwoda, ajánlása vétel. 2024-es előrejelzése alapján mindössze 3,97-es árfolyam/nyereség ráta (P/E) és 2,84-es EV/EBITDA árazási mutatókon forognak a BÉT Xtend piacára tavaly szeptemberben bevezetett részvények.

A frankfurti székhelyű elemző szerint a NAVIGATOR Csoport egy megbízható és hatékony üzleti stratégiával rendelkező holdingtársaság, mely megfelelő szinergiákkal rendelkező ipari termelő akvizíciókat hajt végre.

Diszkontált cashflow alapú modelljébe az idei évre 1,5 millió eurós tőkeemeléssel és bankhitel felvételével történő tranzakció finanszírozást épített be. Tőkeszerkezetének folyamatos optimalizálása mellett a cég a szabad cash-flow egy részét értékteremtő akvizíciókra fordíthatja. Emellett pedig jelentős osztalékot fizethet: a társaság képes lehet csaknem 35%-os éves osztaléknövekedési rátát (CAGR) generálni 2023 és 2027 között, a stabilan emelkedő kifizetés pedig 3-9,7% közötti osztalékhozamot jelenthet a részvényeseknek.

Az elemzés kiemeli továbbá, hogy:

  • 2022 során a NAVIGATOR Csoport árbevétele és üzemi eredménye is jelentősen nőtt, a fémipari alkatrészgyártó Instrum felvásárlása pozitívan hatott a profittermelő képességre.
  • A társaság erősségei közé tartozhat a jövőben is a tapasztalt menedzsment, a jó pénzügyi teljesítmény, valamint a portfólióba tartozó vállalatok termékeinek magas minősége. Lehetőség a további üzleti terjeszkedés, a külföldi tőzsdén való megjelenés, kockázatként azonosítható az európai gazdaságok teljesítményétől, valamint a néhány befektetéstől való erősebb függés.
  • A NAVIGATOR Investments elnyerte a Budapesti Értéktőzsde Xtend-díját, mint „Az év tanácsadója".  A tőzsdén forgó társaságok közül a többi között a Gloster, a DM-KER, az Épduferr és a Megakrán Nyrt. bevezetési folyamatát is segítette a cég tőkepiaci üzletága.
  • Iparági prognózis alapján a németországi kiállítások 2024-ben visszatérhetnek a Covid előtti szintre, ami pozitív lehetőség a csoporthoz tartozó Trifolium számára.