A beruházó a Hőplusz Rendszer Kft., amely 4400 négyzetméteres üzemet hozott létre, továbbá új gyártás technológiát is beszerzett. A projekt a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül 1,284 milliárd forint feltételesen vissza nem térítendő támogatást nyert el. A teljes beruházás bekerülési költsége 2,568 milliárd forint. A környezetvédelmi szempontból is kiemelkedő jelentőségő projekt Magyarország Kormányának támogatásával, az Európai Unió társfinanszírozásával valósult meg.

A cég a Széchenyi Terv Plusz keretében a „Zöld nemzeti bajnokok” felhívásra nyújtotta be pályázatát és nyert 1,284 milliárd forint támogatást. Az „EPS Polisztirol Gyártó és EPS Polisztirol Hulladék Átvevő és Újra hasznosító Üzem” című, GINOP_PLUSZ-1.3.1-21-2021-00045 azonosító számú projekt keretében új üzem jött létre Kecskeméten a Mindszenti krt. 39. szám alatt, amelyet 2024. május 23-án ünnepélyes keretek között adtak át.

A fejlesztési terület 18.409 négyzetméter, itt épült fel a 4400 négyzetméteres gyártó és tároló üzem a hozzá kapcsolódó kiszolgáló egységekkel. A beruházó új, világszínvonalú gyártógépsort is beszerzett, a német Erlenbach céggel kötött stratégiai megállapodásunk eredményeként, Közép-Európa legkorszerűbb gyártástechnológiájával felszerelt gyára jött létre Kecskeméten.

A fejlesztésnek köszönhetően a cég gyártókapacitása többszörösére növekedett, termékpalettája pedig új termékekkel bővült.

A projektben kiemelt szerepet kapott a környezetvédelem, hiszen Magyarországon elsőként jött létre olyan üzem, amely EPS polisztirol hulladékok újrahasznosításával, feldolgozásával foglalkozik.

A fejlesztésnek köszönhetően a Hőplusz Rendszer Kft. 22 munkahelyet őriz meg és további 8 munkahelyet hoz létre. A projektről bővebb információt a www.premiosystem.hu oldalon olvashatnak.