Az ünnepi vásárlási hullámra logisztikai beruházásokkal is készül a társaság. Mivel egyre népszerűbb a csomagautomatás kézbesítés Magyarországon, a már fellelhető 140 csomagszekrény mellé újabbakat építenek.

„Nemcsak versenypiaci csomagszolgáltatóként, hanem egyetemes szolgáltatóként is dolgozunk. Kis túlzással csomagként bármit fel kell, hogy vegyünk – a tücsöktől a kis kígyón át a krokodilig mindent” – sorolta a Magyar Posta marketingkommunikációs igazgatója.

Török Szabolcs hozzátette: a raklapos, illetve ömlesztett szállítás is kiemelhető, de most már a legmarkánsabb szegmensnek az úgynevezett kiscsomagpiac számít.

Klasszikusan érkeznek például küldemények a Távol-Keletről, ezek néha egészen picik, akár egy levélborítékban is elférnek. A másik végletbe tartoznak az akár 30 kilós, hatalmas dobozban lévő csomagok.

„Jelenleg a legnagyobb logisztikai üzemünk 15 ezer négyzetméteres, de már épül a központi csomagfeldolgozónk, ami 38 ezer négyzetméter alapterületű lesz. Ezek a számok is jól érzékeltetik, hogy mekkora kapacitásokat kell egy központi rendszernek teljesítenie az évi 30-40 millió csomag kezeléséhez” – fejtette ki az igazgató. Érczfalvi András interjúja.