Bizonyára sokan vagyunk úgy azzal, hogy igencsak tudjuk értékelni és üdvözölni a “zöldautók” egyre növekvő számát. A teljesen elektromos járművek esetén, ahogy a hibrid autóknál is, megvalósulhat az üzemanyag elszámolása.

Mit érdemes tudni erről a lehetőségről?

Először is célszerű megismerni a rá vonatkozó jogszabályokat. Ugyanis 2022 októberében egy rendeletben szabályozták ennek kereteit.

A másik pedig az, hogy a legideálisabb opció a kiküldetési rendelvény lehet ennek megvalósításához. A RoadRecord útnyilvántartó programjának alkalmazásával pedig mi sem egyszerűbb ennél, ezért érdemes minél előbb belevágni. Már csak azért is, mert így akár évente másfél millió forinttal is több maradhat a cég kasszájában ezzel a megoldással. Kellenek ennél jobb érvek?

 

Ha pedig szeretnénk, mivel járulékmentes opcióról van szó, ezáltal béren kívüli juttatásként is kezelhető.

Hibrid vagy elektromos legyen az autó?

Hogy melyiket éri meg választani, az nem feltétlenül egyszerű kérdés. Míg az elektromos modellek teljesen árammal működnek, addig a hibridek esetében az elektromos motort kiegészíti a belső égésű motor.

Természetesen ez a különbség meghatározza a teljesítőképességet is, hiszen az akkumulátorral történő üzemmód egyben korlátként is jelentkezik, ami az egyetlen töltéssel megtehető kilométerek számát illeti. A hibrid ezt a problémát küszöböli ki azzal, hogy normál motorral is képes működni.

Abban egyforma a két változat, hogy a városi közlekedés nemcsak hogy meg sem kottyan nekik, hanem jóval környezetbarátabb megoldást is jelent. Emellett az mindenképpen komoly pozitívumként határozható meg, hogy jóval kedvezőbb üzemeltetési költségekre számíthatunk, ha elektromos gépjárművet alkalmazunk.

MIért válasszuk az útnyilvántartó programot?

Az útnyilvántartó program segítségével akár kiküldetési rendelvényre van szükségünk, akár útnyilvántartásra, gyakorlatilag extra energiák befektetése nélkül, automatikusan megvalósulhat az adatok rögzítése. A RoadRecord szoftverének alkalmazása révén mindössze egy mobiltelefonos applikáció letöltését kell abszolválnunk ahhoz, hogy az adminisztráció akár beavatkozások nélkül létrejöjjön.

A hó végén mindössze körülbelül 7 percnyi munkaidőt kell rászánnunk arra, hogy szükség esetén szerkesszük, majd véglegesítsük a dokumentumot. A legnagyszerűbb mindezeken felül az, hogy egy NAV ellenőrzést is kiálló útnyilvántartást, illetve kiküldetési rendelvényt tarthatunk végül a kezünkben. Ezt pedig annak köszönhetjük, hogy a RoadRecord programja automatikusan megvizsgálja azokat a logikai ütközéseket a dokumentumban, amik problémát okozhatnának.

Ha tehát el szeretnéd kerülni a büntetéseket, s te is szeretnél egy egyszerűen kezelhető megoldást arra, hogy komoly összegeket spórolj a céges kasszába, akkor válaszd te is az útnyilvántartó programot!