A barátságos vetélkedés a lóerők és a gigabájtok versengéséről szólt. A Waberer’s 440 lóerős kamionja és az Invitel optikai, adatátviteli hálózata mérte össze szimbolikusan az erejét.

Új szerepben kamatoztatta vezetői képességeit Mártha Imre: az egyik legnagyobb hazai távközlési cég operatív főigazgatója személyesen tesztelte a Waberer’s vadiúj Euro6-os MAN nyergesvontatóját. Mártha Imre azonban ezúttal sem bízott semmit a véletlenre: a közismert rallyversenyzőt, Bunkoczi Lászlót hívta segítségül, hogy mitfahrerként tegyen meg mindent a mielőbbi célba jutásért. A csúcstechnológia mellett pedig a szépség is helyet kapott: Kulcsár Edina, a Miss World Hungary 2014 győztese, a nemzetközi versenyen elért helyezése alapján „a világ második legszebb lánya” is csatlakozott a pároshoz.

A rendhagyó tesztelés az egyik legnagyobb európai közúti fuvarozó központjában kezdődött, és az Invitel Kozma utcai adatközpontjáig tartott, ahol azok a szerverek is megtalálhatók, amelyeken a Waberer’s informatikai rendszerei futnak. Így a cégek legfőbb büszkeségei – a kamion és az adatközpont – nemcsak virtuálisan, hanem valóságosan is találkozhattak.

Hogy még több izgalom legyen, az Invitel főigazgatója vállalta, hogy mire a helyszínre ér – akármilyen jól is navigál a profi rallys –, az érkezésükre várókat már köszönteni fogja az a videoüzenet, amelyet közvetlenül az indulás előtt vettek fel. Így élesben tesztelhették az Invitel adatátviteli hálózatát, melyen keresztül a sok száz megabájtos videoállomány szerkesztve, feltöltve, majd a célállomáson letöltve meg kellett, hogy érkezzen, mielőtt a 440 lóerős monstrum begördült az adatközpont kapuján.

„Az Invitel és a Waberer’s között régóta jó az üzleti kapcsolat, ami talán annak is köszönhető, hogy mindkét cég szolgáltatásai a csúcstechnológiára épülnek. Csak míg a Waberer’s a legkülönfélébb árucikkeket, mi informatikai megoldásokat szállítunk ügyfeleinknek” – fogalmazott Mártha Imre, aki örömmel vállalkozott a kalandra, és az első pár méter után már magabiztosan forgatta a kormányt.

„Korábban is vettem már részt teherautóval egy rendhagyó rallyn, illetve valamennyi kategóriában rendelkezem a járműkülönlegességek vezetéséhez szükséges jogosítvánnyal. Ennek ellenére sokat készültem a mostani tesztvezetésre, hiszen a több mint 12 literes motorral felszerelt járműkolosszus irányítása nem gyerekjáték. Nagy élményt jelentett a vezetés, amit teljessé tett, hogy a kamioncsoda útját egy profi autóversenyző és Magyarország egyik legszebb lánya is kísérte” – tette hozzá a főigazgató.