Az is egyre inkább evidens, hogy az élet különböző területein vannak különféle trendek, divathullámok, de talán pont a karácsony az, amikor leginkább a hagyományokon van a hangsúly (persze ez önmagában nem zárja ki a kísérletezést). Vendégünk volt Csizmadia András (főiskolai docens, a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi karán, szakújságíró, a Magyar Bor Akadémia tagja, a Bor-Schola alapítója és vezetője), aki úgy a vendéglátás, a gasztronómia területén gazdag tapasztalattal rendelkezik, (a borok világáról meg nem is beszélve) és az ő segítségével alkottuk meg a BorMárka képzeletbeli ünnepi menüsorát olyan formában, hogy minden fogáshoz borokat is társítottunk.

De, hogy mi mindent is fogyasztunk karácsonykor? Lássunk néhány már-már kötelező elemet: hal, töltött káposzta, valamilyen sült, és persze a mákos-diós bejgli, zserbó vagy éppen mézeskalács. Érdemes megjegyezni, hogy a hal a keresztény kultúrkörben Jézus Krisztus szimbóluma, de erős kapcsolódó pont a böjt időszakához is. Mindezen ételeket föltérképezve határoztuk el azt, hogy különféle borokat ajánlunk a követőinknek, azzal a nem titkolt tanáccsal, hogy minden fogáshoz (legalább ilyenkor) érdemes egy-egy palack bort kinyitni.

Csizmadia András szerint: az élet túl rövid ahhoz, hogy közepes borokat igyunk!” Mindezt pedig kiegészítette Hamvas Béla gondolataival, aki azt mondja: „végülis lehet bor nélkül élni, csak az egész feleannyit sem ér!

Gál Márk, Csizmadia András, Zilai Zoltán

Áldott, békés és finom, minőségi borokban gazdag karácsonyt kívánunk hallgatóinknak/nézőinknek egyaránt!

A teljes beszélgetés elérhető pénteken 19:00-tól a Trend FM YouTube-csatornáján, de megtalálnak bennünket a Podcastgyár by TrendFM applikációval is.