A Wall Street pénteki kereskedése a legtöbb részvényindex esetében nyereséggel zárult. A Nasdaq 1,22%-ot, az S&P500 0,9%-ot, a Russell 2000 pedig 1,5%-ot emelkedett. E mozgások fő mozgatórugója a vártnál jóval magasabb NFP-adat volt, amely csökkentette az amerikai gazdaság recesszióval kapcsolatos félelmeket.

Kínában holnap véget ér az Aranyhét, és újraindul a kereskedés a szárazföldi kínai indexeken. Ennek ellenére a Hang Seng, amely normálisan kereskedik, és kiterjeszti a mai nyereséghullámot, több mint 1,5%-ot adva hozzá.

A PBoC intézményének következő konferenciái szintén holnapra vannak ütemezve, amelyek azt vizsgálják, hogy hosszú távon hogyan lehet további ösztönző eszközöket alkalmazni a kínai gazdaság számára.

Ugyanakkor más ázsiai indexek is emelkednek. A japán Nikkei 2,4%-kal, a koreai KOSPI 1,5%-kal, az ausztrál ASX200 pedig 0,7%-kal emelkedik.

A Goldman Sachs „overweightre" emelte a kínai részvényekre vonatkozó ajánlását.

A mai gazdasági naptár nagyon szellősnek ígérkezik. A befektetők azonban figyelhetnek a német gyári megrendelésekre vonatkozó adatokra, az euróövezeti kiskereskedelmi forgalomra, valamint Bowman és Kashakri beszédére.

A széles devizapiacon jelenleg az ausztrál dollár és a japán jen teljesít a legjobban. A kanadai dollárral és az euróval azonban nyomás alatt kereskednek.

A DXY (dollárindex) megtartotta a pénteki NFP utáni nyereség nagy részét, az EUR/USD továbbra is 1,09-en áll, az USD/JPY pedig az éjszaka folyamán rövid időre átlépte a 149-es szintet, de a japán pénzügyminisztérium nemzetközi ügyekért felelős miniszterhelyettesének, Atsushi Mimurának szóbeli kommentárja után kiesett a zónából.

A bankár hozzátette, hogy a japán döntéshozók szorosan figyelemmel fogják kísérni a devizapiaci mozgásokat, beleértve a spekulatív kereskedést is.

Az árupiacon ma a csökkenés dominál. A földgáz jelenleg több mint 1,2%-ot veszít, míg az arany és az olaj 0,32%-ot, illetve 0,48%-ot esik.

Ezzel szemben a kriptopiacon némileg szélesebb körű fellendülést látunk, ahol a Bitcoin több mint 2%-ot emelkedett. Ugyanakkor az Ethereum több mint 3%-ot erősödik.

A devizapiacon jelenleg megfigyelhető volatilitás. Forrás: xStation

A Gazdasági Naptár mai napra szóló pontjait ITT tekinthetik meg.