Szerdán jóváhagyta az Európai Parlament a 2021-2017 közötti uniós költségvetést. A megállapodás szerint 15 milliárd euróval több jut a legfontosabb uniós programok számára. Az európaiak már a jövő év elején hozzájutnak az uniós támogatásokhoz. Csütörtöki, újabb nyilatkozata szerint Boris Johnson továbbra se látja valószínűnek, hogy meg tudnak állapodni a Brexit felől. Bár nagy előre lepésekről szóltak a hírek, több akadálya van még az alkunak, többek között a halászat területén. Januártól új gazdaságvédelmi intézkedések jönnek, melynek célja a vírus okozta gazdasági válság elhárítása – jelentette be Orbán Viktor péntek reggel. A pontos részleteket előreláthatólag szombaton fogják bejelenteni.

Elfogyott a lendület

Kissé elvesztette lendületét a forint, újra a 360-as szinthez közelít. Hétfőn 354,27-en indult, ami keddre már 356,22-re vált. Szerdán 355,43 forintba került egy euró. Csütörtökön tartotta magát a 355,46-hoz, de pénteken újra romlott és 356,64-en állnak a jegyzések.

Az EUR/USD árfolyamán nem sok változást láthattunk. A héten 0,82 körül mozgott az árfolyam grafikája.

USD/HUF árfolyam ugrált a héten. A hétfőt 291,60-on kezdték a jegyzések, ami kedden 293,09 lett. Csütörtökön viszont 289,87-re lépett vissza. Péntekre viszont újra a hétfői adatra állt vissza, és 291,32-ön pihen.

Vegyes hangulat a tőzsdéken

A tengerentúlon kimondottan jó hangulatban zártak a tőzsdék csütörtök este. Az ázsiai piac viszont korán sem volt derűlátó, míg Európában felemás nyitást láthattunk, ami délutánra már inkább felfelé vitte a jegyzéseket. A magyar börze viszont nem kapott rá a jó hírekre.