A Wall Street indexei a tegnapi kereskedést alacsonyabban fejezték be. Az S&P 500 0,89%-ot esett, a Dow Jones 0,43%-kal került lejjebb, a Nasdaq 1,67%-ot esett, a kis kapitalizációjú Russell 2000 pedig 0,93%-ot esett – írta reggeli összefoglalójában az XTB.

Nem volt olyan közvetlen hír, amely indokolná a Wall Street tegnapi eladási hullámát, és úgy tűnik, hogy a mozgást az a bizonytalanság vezérelte, hogy Powell Fed-elnök ma megerősíti-e a szeptemberi kamatcsökkentést vagy nem.

Az ázsiai-ázsiai indexek ma többnyire magasabban kereskedtek – a Nikkei 0,4%-ot, a Kospi és a Nifty 50 0,1%-ot emelkedett, míg az S&P/ASX 200 0,1%-ot esett. A kínai indexek vegyesen kereskedtek.

Az európai határidős ügyletek többé-kevésbé stagnáló nyitást jeleznek a mai napon az öreg kontinensen.

A japán jen erősödött, miután Ueda, a BoJ kormányzója részt vett a parlament rendkívüli ülésén, amelyen a BoJ legutóbbi politikai lépéseiről folytattak megbeszéléseket.

Ueda elmondta, hogy a Bank of Japan kiigazítja a monetáris lazítást, ha a Bank gazdasági árkilátásai valószínűleg megvalósulnak.

A BoJ kormányzója azt is elmondta, hogy a reálkamatok valószínűleg negatívak maradnak, és a könnyű pénzügyi feltételek továbbra is támogatni fogják a gazdaságot.

Kazaks az EKB részéről elmondta, hogy nincs ok arra, hogy ne kövessék a kamatcsökkentésre vonatkozó előrejelzéseket, és hogy nagyon is nyitott arra, hogy a szeptemberi ülésen kamatcsökkentésről tárgyaljon.

A japán fogyasztóiár-infláció júliusban változatlanul 2,8% volt éves szinten, míg a maginfláció 2,6%-ról 2,7%-ra gyorsult éves szinten (várt 2,7%).

A főbb kriptovaluták magasabban kereskednek – a Bitcoin 0,5%-kal, az Ethereum 1,6%-kal, a Dogecoin pedig 1,5%-kal drágul.

A nemesfémek szintén magasabban kereskednek – az arany 0,4%-kal, az ezüst és a palládium 1,1%-kal, a platina pedig 0,7%-kal emelkedik.

A JPY és az AUD a legjobban teljesítő főbb devizák, míg az USD és a CHF a legnagyobb lemaradásban van.

A Gazdasági Naptár mai napra szóló pontjait ITT tekinthetik meg.