1. 00:00
 2. 06:35

  Reggeli Monitor Imre Lőrinccel

  A Magyar Nemzeti Bank 75 bázisponttal 11,5 százalékra csökkentette az alapkamatot a kamatdöntő ülésén. Az eddigi választható 10-15 százalék közötti szint helyett egységesen 10 százalék az előírt ráta 2024. január 1-től. Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke a kamatdöntő ülés után azt mondta, hogy a kötelező visszaváltási díj januári bevezetése a jegybank szerint nem növeli majd az inflációt, a csomagolóanyagokra terhelődő plusz költség viszont igen, de nem jelentős mértékben. A jegybank alelnöke úgy látja, hogy a december elejétől életbelépő 15 százalékos minimálbéremelés és 10 százalékos garantált bérminimum-emelés is kigazdálkodható a cégek számára, jelentős áremelések nélkül. A Reggeli Monitorban részletesen foglalkozunk majd, hogy melyek a magyar gazdaság úgynevezett kitörési pontjai. Rámegyünk a Mesterséges Intelligencia témakörére is. Előbb arról lesz szó, hogy ez milyen segítséget jelenthet a felmérések, piackutatások terén, aztán pedig szellemi tulajdon fedezékbe vonulunk, és elmagyarázzuk, hogy miért lehet még a korábbiaknál is fontosabb, hogy levédjük a saját alkotásainkat. Az online csápok ugyanis, mindenhová elérnek. Lesz persze tőzsdei- és devizapiaci elemzés is, leginkább amerikai kiskereskedelmi szemüvegen keresztül. Azt vesézzük, hogy miért figyeli árgus szemekkel a piac, hogy a most kezdődő ünnepi szezonban mennyit költhetnek az amerikaiak majd a boltokban. Várja Önöket a műsorvezető, Imre Lőrinc.

  Belehallgatás:
 3. 13:05

  Monitor

  Pénzügyek és innováció. Zanzásítva ez a két témakör vár Önökre a következő szűk fél órában. Először azzal foglalkozunk, hogy a Magyar Nemzeti Bank friss elemzése szerint az új fizetési módozatok térnyerésével a magyarok pénzügyei fokozatosan fehérednek. Ezt követően a Szegedi Tudományegyetem jövő nyáron kereskedelmi forgalomba kerülő innovációját, az úgynevezett zöld téglát vesszük górcső alá. A műsorvezető Gál Márk.

 4. 13:35
 5. 14:05
 6. 14:35
 7. 16:05

  Kapcsolódjunk

  A Kapcsolódjunk mai adásában először Schwab Richárd gasztroenterológus mesél arról, hogy miért egyre gyakoribbak a vastagbél megbetegedések a fiataloknál, de itt lesz Szabó Attila is, hogy a bevezessen a Csík Zenekar óévbúcsúztató koncertjének kulisszái mögé. Vidovszky György egy osztálytermi részvételi előadásra invitál, Zoltai Bea a Vízivárosi Galériában nyílt kiállítását mutatja be, Fundák Kristóf pedig a Tízen voltak című táncelőadásról mesél majd. Várja Önöket a műsorvezető: Kalmár András

  Belehallgatás:
 8. 18:05

  A Nap Vendége

  Nagy Tamás, az Magyar Nemzeti Bank igazgatója. A műsorvezető Szajlai Csaba.

  Belehallgatás:
 9. 19:05

Reggeli Monitor Nagy Károllyal

A héten megjött a havazás Magyarországra: ennek ellenére így is 2023 lett a történelem legmelegebb éve. Ez a felmelegedési folyamat egyebek mellett rövidebb teleket, és szárazabb éveket okozhat - ennek ellenére a jelenség mellett a magyar mezőgazdaság csúcsévéről számolunk be a Reggeli Monitorban. A mezőgazdaságnál maradva lesz szó a diótermelők helyzetéről, de a Magyarországon működő német cégek vezetőinek hangulatáról, és az osztrák ingatlanpiaci kudarc helyzetről is beszámolunk. Adásunk kitér arra jogosítvány-szabályozásra, amelyet az említett két ország vétózott meg, de elhozzuk Önöknek a Dél-kínai-tenger legfrissebb eseményeit is. A műsorvezető: Nagy Károly. Tartsanak velünk!

2023-12-08 06:35:00

Monitor

2023-12-08 13:05:00

Kultúr-Trend Magazin

2023-12-08 13:35:00

BorMárka

Vizsgáznak a borok? Nemcsak az egyetemistáknak közeleg a vizsgaidőszak, hanem a borok is szinte állandó jelleggel különféle vizsgálatoknak vannak kitéve. Egyrészt valahányszor megveszünk egy-egy palackot és megkóstoljuk a bort, mint fogyasztó, de hatósági szempontokból is magas minőségnek kell eleget tenniük. Ezekről is szó lesz a következő adásunkban, valamint így az év végéhez közeledve megpróbálunk vonalat húzni és értékeljük a 2023-as évjáratot. Mindezekben partner lesz Barátossy Gábor, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Általános Ellenőrzési Igazgatóságának osztályvezetője.

2023-12-08 14:05:00

Mozgásban Varjú Frigyessel

2023-12-08 15:05:00

Fintech Világa

2023-12-08 16:05:00

Prémium Kategória

2023-12-08 17:05:00

A Nap Vendége

Vashegyi György, a Nemzeti Filharmonikusok főzeneigazgatója. A műsorvezető Lakatos László.

2023-12-08 18:05:00

 • Egyre feszültebb a viszony a Fülöp-szigetek és Kína között

  Hosszú ideje konfliktus jelent a Dél-kínai-tenger hovatartozása: Kína mát több mint 70 éve tart igényt a sekély vizű tengerszakaszra, ahol a világ legforgalmasabb hajóútvonalai haladnak, és ahol rengeteg kibányászható ásványkincs is rejlik.

Friss hírek