1. 00:00

  Trend Night Bukovszky Józseffel

  A Trend FM különleges zenei válogatása minden nap, este hét és reggel hat óra között. Benne - a teljesség igénye nélkül - jazz, lounge, chill out, soul, blues, folk és világzene, úgy, ahogy máshol még nem hallotta!

 2. 06:35

  Reggeli Monitor Nagy Károllyal

  Aki teheti, kezdje el újra törleszteni a hiteleit – ezt javasolja a Magyar Bankszövetség elnöke. Jelasity Radován hozzátette: a bankok támogatják az ügyfeleket a felelős egyéni döntés meghozatalában a jövő június 30-ig meghosszabbított moratóriumban történő részvételről. Most 1 millió 150 ezer lakossági adós él a moratóriummal, és 70 százalékuk jogosult november elsejétől a hosszabbításra. Az idei év egyik legnagyobb beruházása valósul meg Debrecenben, aminek keretében a SEMCORP vállalat elektromos akkumulátor alkatrész gyárat létesít. A több mint 65 milliárd forintos projekthez az állam 13 milliárd forintos támogatást biztosít, ezáltal 440 új munkahely jön létre a városban. A legalább 20 főt foglalkoztató vállalkozások csaknem 80 százaléka igénybe vett a működéséhez valamilyen külső finanszírozási forrást idén júliusban. Az MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet legfrissebb negyedéves konjunktúra felvételéből az is kiderül, hogy ez az arány az átlagnál magasabb a feldolgozóipari és a kereskedelemben tevékenykedő cégek körében. Elérte a járvány előtti, 2019-es szintet a magyar ipar teljesítménye. A Központi Statisztikai Hivatal második becslésében megerősítette, hogy júliusban éves szinten 8 százalékkal bővült a szektor, havi alapon viszont fél százalékos lassulás látszik. Ez nagyrészt a globális félvezető hiány miatt a járműgyártás gyengébb teljesítményére vezethető vissza. Kevésbé érintette a koronavírus-járvány a franchise hálózatban működő cégeket, mint azokat, amelyek csak önmagukra számíthattak. A Magyar Franchise Szövetség főtitkára elmondta, hogy külföldön, főként a tengerentúlon bevált gyakorlat, hogy a vállalkozások – áruházak, éttermek, szépségszalonok– nagy része franchise hálózathoz csatlakozva működik, és ez a trend már Magyarországra is begyűrűzött. A legtöbben az oldaltávolság be nem tartására panaszkodnak a kerékpárosok közül – ezt mondta a Groupama Biztosító kommunikációs és pr vezetője. Lakott területen belül egy métert, lakott területen kívül pedig másfél méter kellene hagynia az autósoknak a bringásoktól. Várja Önöket a műsorvezető, Nagy Károly!

  Belehallgatás:
 3. 11:05

  Special Edition

  Benne: Blockchain Percek és Zöld Pénzügyi Percek.

 4. 11:40

  Fintech Világa Blockchain Percek

  Blokklánc tokenek – üzemanyag a motorban - A Fintech Világa Blockchain Percek legutóbbi adásában Suppan Márton, a Peak alapító-vezérigazgatója és Machán-Csetvei Frigyes műsorvezető Szabolcsi Andrással, a BlockBen technológiai igazgatójával beszélnek a blokkláncokra épülő tokenekről.

 5. 12:40

  Fintech Világa Zöld Pénzügyi Percek

  Karbonkövetési megoldások - A Fintech Világa Zöld Pénzügyi Percek mai adásában Suppan Márton és Machán-Csetvei Frigyes Bátorfi Botonddal, a Peak üzleti elemzőjével beszélgetnek a karbonkövetési megoldásokról. Napjainkban egyre több embert foglalkoztat a klímaváltozás kérdése, aminek jegyében sokan igyekeznek környezettudatosabb életét élni. Ezt a folyamatot azonban nem egyszerű megkezdeni, az ezen adás témáját szolgáltató karbonkalkulátorok pedig ezt igyekszik megkönnyíteni.

  Belehallgatás:
 6. 13:05
 7. 13:35
 8. 14:35
 9. 15:35
 10. 16:05
 11. 18:05

  A Nap Vendége

  Boros Imre közgazdász, volt PHARE-miniszter. A műsorvezető Szajlai Csaba.

  Belehallgatás:
 12. 19:05

  Trend Night Bukovszky Józseffel

  A Trend FM különleges zenei válogatása minden nap, este hét és reggel hat óra között. Benne - a teljesség igénye nélkül - jazz, lounge, chill out, soul, blues, folk és világzene, úgy, ahogy máshol még nem hallotta!

Trend Night Bukovszky Józseffel

A Trend FM különleges zenei válogatása minden nap, este hét és reggel hat óra között. Benne - a teljesség igénye nélkül - jazz, lounge, chill out, soul, blues, folk és világzene, úgy, ahogy máshol még nem hallotta!

2021-09-23 00:00:00

Kriptoverzum

2021-09-23 00:10:00

Reggeli Monitor Imre Lőrinccel

Lehmani pillanattól nem kell tartani, de több százezer ember vár a lakására az Evergrande fizetésképtelenné válása miatt. Tíz év után nyílt új pláza Budapesten. A járvány előtti évben Magyarországon minden tizedik ingatlan adás-vételt külföldiek bonyolították. Gyors lépéseket sürgetnek a környezetvédők, mivel tizenöt éven belül visszafordíthatatlanná válhat a korallzátonyok pusztulása. A Kovid járvány a mentőket és az egészségügyben dolgozókat nem csak fizikailag, de mentálisan is megviselte, mondta el a rádiónknak nyilatkozó klinikai szakpszichológus. Az Év Digitális Faluja díjat nyerte el egy baranyai község. A reggel folyamán ismét várja Önöket Andor-Tóth Anna és a D-Labs alapítója Vidákovics Attila Kriptoverzum című kripto elemző műsorunkban. Az MKB Bank senior privát bankárával, Szűcs Benedekkel megvizsgáljuk, hogy milyen párhuzamok lehetnek a 2008-as gazdasági válság és a jelen kor válságai között. Vendégünk lesz Székely Zsolt közgazdász, akit a globális ellátási láncok akadozásáról kérdezünk. A tőzsdét az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzőjével, Török Lajossal nyitjuk. Tartsanak velünk holnap reggel is, várja Önöket a műsorvezető, Imre Lőrinc.

2021-09-23 06:35:00

Egészségkód

A mai Egészségkódban szokás szerint két beszélgetés lesz. Első vendégünk Sarkadi Gabriella lesz a Strokeinfo Alapítványtól, akivel a stroke-ról, személyes érintettségéről és az alapítvány feladatairól beszélgetünk. A műsor második felében egy megelőzhető női betegség, a méhnyakrák a témánk, a Mályvavirág Alapítvány kuratóriumi tagja, Sallai Krisztina lesz velünk, akivel arról is beszélünk, hogy vajon hány emberélet lenne megmenthető a megfelelő kérdésekkel.

2021-09-23 11:05:00

Zenei válogatás

2021-09-23 12:35:00

Monitor

2021-09-23 13:05:00

Kultúr-Trend Magazin

2021-09-23 13:35:00

Zenei válogatás

2021-09-23 14:05:00

Szenzor

2021-09-23 15:05:00

A Nap Vendége

Balla Ákos, ingatlanszakértő, a Balla Ingatlan tulajdonos - vezetője. A műsorvezető Lakatos László.

2021-09-23 18:05:00

Trend Night Bukovszky Józseffel

A Trend FM különleges zenei válogatása minden nap, este hét és reggel hat óra között. Benne - a teljesség igénye nélkül - jazz, lounge, chill out, soul, blues, folk és világzene, úgy, ahogy máshol még nem hallotta!

2021-09-23 19:05:00

 • Magyarország a vírusválságban is javított innovációs teljesítményén

  Hazánk a tavalyihoz képest egy helyet előrelépve a 34. a Szellemi Tulajdon Világszervezete idei Globális Innovációs Indexében. Az elemzés mintegy 80 különböző mutató alapján méri össze 132 gazdaság innovációs teljesítményét. „Hazánk a vírusválság ellenére is képes volt előrébb lépni a nemzetközi rangsorban, a tíz európai ország közé tartozik, amely javítani tudott legutóbbi eredményén” - emelte ki Bódis József, az Innovációs és Technológiai Minisztérium felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkára.

Friss hírek

 • Hozta a papírformát az orosz parlamenti választások eredménye

  Bár az előzetes felmérések nem jósoltak ennyire egyértelmű győzelmet, az Egységes Oroszország Párt megőrizte alkotmányozó többségét az orosz törvényhozásban.
 • Továbbra is nagy az érdeklődés a garzonlakások iránt

  Az árak ugyanakkor nem drágulnak olyan ütemben, mint a járvány előtt.
 • Heti piaci összefoglaló az Akcentától

  Megállhatott Kína GDP-növekedése, mivel nagyon közel van az előző negyedévihez a harmadik negyedévben mért gazdasági teljesítmény. Az egyre szigorúbb járványügyi lépések vannak a gyengülés hátterében. Az ÁKK (Államadósság Kezelő Központ) bejelentette, hogy több, mint duplájára, legfeljebb 4,5 milliárd euróra emeli az idei évi devizakötvény-kibocsátási keretét. Az MNB pedig szerdán bejelentette, hogy egy újabb devizanyújtó swaptendert tart, azzal a céllal, hogy a negyedév végi szokásos swappiaci feszültségeket csillapítsa. Többnyire mínuszban zártak az amerikai tőzsdék a hét második felében, az ázsiai piacon is felemás a hangulat, míg az európai tőzsdéken kifejezetten jó a kereskedés. Magyarország azonban lemaradó. A várt 0,4 százalék helyett havi alapon 0,3 százalékkal emelkedtek augusztusban a fogyasztói árak az Egyesült Államokban a júliusi fél százalékos növekedés után.
 • Hitelmoratórium után: amit tudnia kell a követeléskezelésről!

  A hitelmoratórium kifutásával (a rászorulók továbbra is kedvezményezettek maradnak) várhatóan nő a követeléskezelők feladata is. Az iparág nemzetgazdasági jelentősége elvitathatatlan.
 • IT-sebezhetőség: az ember vagy a struktúra a leggyengébb láncszem?

  Információbiztonsági témában írt szakdolgozatot díjazott a KÜRT Zrt.