1. 00:00

  Trend Night Bukovszky Józseffel

  A Trend FM különleges zenei válogatása minden nap, este hét és reggel hat óra között. Benne - a teljesség igénye nélkül - jazz, lounge, chill out, soul, blues, folk és világzene, úgy, ahogy máshol még nem hallotta!

 2. 06:35

  Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

  Újabb lépést tett a tőzsdén jegyzett Konzum Nyrt., hogy Magyarország legnagyobb szállásadó vállalatává nője ki magát: a Hunguest Hotels Zrt korábbi megszerzése után a Balatontourist csoport és négy jelentősebb balatoni ingatlan megvásárlását jelentették be – a hírt a tőzsdei cég elnök-vezérigazgatója, Jászai Gellért kommentálja. Ötödével nőtt a Waberer’s negyedéves árbevétele éves bázison- közölte a vállalat gyorsjelentésében. Főként a lengyel Link fuvarozási cég konszolidációja dobta meg a negyedik negyedéves számokat. Idén februárban 1,9 százalékkal voltak magasabbak az árak, mint egy évvel korábban. Ilyen alacsony inflációt utoljára 2016 decemberében mértek. Háromszoros vendégforgalmat hoz a most következő hosszúhétvége egy átlagos márciusi hétvégéhez képest a Szallas.hu adatai szerint. 49 ország 570 sportolója áll rajthoz a pénteken kezdődő Pjongcsangi téli paralimpián. A rendezvény nem nagy üzlet, de ez nem is a pénzről szól – mondja a sportközgazdász. Nem nyúlt a kamathoz az Európai Központi Bank, de már nem ígérik az eszközvásárlási program bővítését. Dilemmában vannak – mondja az elemző. Ezek mellett a legfrissebb piaci trendekkel az OTP elemzője készül. A műsorvezető Szűcs Péter.

  Belehallgatás:
 3. 11:05

  Soul History

  Délelőtt 11.00 - 13.00-ig a SOUL History 2.évadának mai Plus fejezetében Rota Francesco vendége Turbók János - Turbina a ’70-es chr(39)80-as évek legendás koncerthelyszíne, a KEK, azaz a Kertészti Egyetem Klubja és az egyetlen 41 éve működő kultusz, az Agárdi Popstrand megálmodója, két kezével építője - szépítője. Turbina az ifjúsági szórakoztatás úttörője olyan programokkal, mint az első hazai DISCO, Breake Dance, vagy Görkori táncversenyek, Aerobik színpadok, Popnyelv Klub és az 1000 ember egyszerre Karaokezó estek, melyekről addig nem hallottak idehaza. A műsor kuriózuma, hogy Francesco teljes egészében átadta a műsor dalainak szerkesztését. A múlt heti SOUL History VOLT Lokál zenés Talk Show különkiadás beharangozó és Fülöp Zoltán fesztiváltörténeti kalauz pedig az alábbi linken hallgatható vissza: https://www.mixcloud.com/Rota_Francesco/soul-history-plus-19adás-20180209-kegyeleti-emlékműsor-bolba-lajos-tiszteletére/ Tartsanak velünk!

 4. 13:00

  Monitor

  Belehallgatás:
 5. 13:35
 6. 14:35
 7. 15:05

  Mozgásban Varjú Frigyessel

  A jövő elkezdődött, immár végérvényesen és rendszerszinten az autóipari átmenet hajtásláncává vált a hibridhajtás, miután a genfi autószalonon bemutatták az első kocsit, amely többféle hibridmotorral is megrendelhető lesz. A vadonatúj Toyota Auris, azon túl, hogy a világ legnagyobb darabszámban készülő hibrid autójaként az utolsó csavarig megújult és megszépült, mindjárt egy átlagos és egy erősebb környezetbarát motort is kapott. De hogy ne legyen kétség az új időszámítás kezdetében, a Toyota európai elnök-vezérigazgatója ünnepélyesen bejelentette: a világ egyik legnagyobb autógyártója idén beszünteti a dízelautók forgalmazását Európában. Az autótörténeti pillanatról és a jövőről Varga Zsombort, a Toyota magyarországi kommunikációs igazgatóját kérdeztük. A genfi szalonon az is egyértelművé vált, hogy a Toyota presztizsmárkája, a Lexus is rákapcsolt a fejlesztésre és nem kevésbé meglepő módon úgymond lefelé, a fiatalabb korosztály felé nyitott. A prémium hibridgyártó elsőként a világpiacra valósággal berobbant Toyota C-HR nyomdokain lépdelve Genfben leleplezte a hasonméretű és fiatalos szabadidőautó, az UX sorozat első darabját. Az eseményről László Richárddal, a Toyota magyarországi országigazgatójával a genfi autószalonon beszélgettünk. Ha nem is hozott áttörést az autóipari technológiaváltásban az idei genfi autószalon, a kiállított járművek sora egyértelművé tette a folyamat visszafordíthatatlanságát. Bár láthatóan nem lassult a benzines és dízelautók fejlesztési lendülete a világban, a hibridhajtás és lassanként az elektromos hajtás térhódítása általánosnak tekinthető a kiállított modellek nagy száma alapján. Genfben jól érzékelhetően két markáns járműfejlesztési irányzat megerősödésének lehettünk szemtanúi. A világ két vezető gyártója két, ma többnyire párhuzamos, de idővel vélhetően összetartó csapásirányt követve vonultatta fel a ma és a közeljövő újdonságait. A Toyota hibridrendszere már annyira kiforrott, hogy nem csak valamennyi modellbe beépítik, de immár többféle hajtásláncként is megrendelhető az autóban. A Volkswagen-csoport viszont az elektromobilitás felé nyitott teljes mértékben és forradalmasította a hagyományos személyautóépítést. A VW elektromos járművei mindenben eltérnek az eddigi vonaltól és egy év múlva már megkezdődi a sorozatgyártásuk. Papp László műszaki szakértőnnek elemezzük a genfi szalon üzenetét.

  Belehallgatás:
 8. 16:05
 9. 16:35
 10. 17:10
 11. 18:05

  A Nap Vendége

  Balla Ákos ingatlanszakértő, a Balla Ingatlan vezetője. A riporter Lakatos László.

  Belehallgatás:
 12. 19:05

  Trend Night Bukovszky Józseffel

  A Trend FM különleges zenei válogatása minden nap, este hét és reggel hat óra között. Benne - a teljesség igénye nélkül - jazz, lounge, chill out, soul, blues, folk és világzene, úgy, ahogy máshol még nem hallotta!

Trend Night Bukovszky Józseffel

A Trend FM különleges zenei válogatása minden nap, este hét és reggel hat óra között. Benne - a teljesség igénye nélkül - jazz, lounge, chill out, soul, blues, folk és világzene, úgy, ahogy máshol még nem hallotta!

2018-09-21 00:00:00

Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

Változatlanul jelentős növekedésben vannak a bérek. Az átlagkereset júliusban majdnem 13 százalékkal volt magasabb, mint az előző évben, 216 ezer forintra emelkedett az átlagos nettó kereset. Rövid távon lassulni fog a pénzromlás üteme a következő hónapokban, de még így is 3 százalék felett lesz az infláció, derült ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből. A jegybank igazgatója szerint az inflációs célt jövő év közepére sikerül majd fenntartható módon elérni. Egyre több kihívás nehezíti a hazai kis-és középvállalkozások dolgát- mondta el a Budapesti Értéktőzsde elnök-vezérigazgatója a BÉT 50-2018 című konferencián. Végh Richárd szerint a hazai kkv-k jelentős része tőkehiánnyal küzd, ennek orvoslására a tőzsdei bevezetés csak az utolsó fázis. Tőkehiányos a magyar kis-és középvállalkozások túlnyomó többsége- mondta el a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója ugyanazon a konferencián. Krisán László szerint azonban nem kell mindenkit segíteni. A piaci verseny továbbra is visszafogja a lakásbiztosítási díjakat – közölte a netrisk.hu. Ezek mellett az OTP elemzője hozza el a legfrissebb piaci híreket a stúdióban, és egy érdekes beszélgetést hallhatnak az Európa Liga csoportkörről, amelyben bőven van magyar érintettség is. A műsorvezető Szűcs Péter.

2018-09-21 06:35:00

Soul History

Délelőtt 11.00 - 13.00-ig a SOUL History 120.adása rendhagyó Extra fejezet előtt áll! Rota Francesco Óbudáról, a Rókahegyi Tom-Tom Stúdióból jelentkezik élőben az épp friss nagylemezét készítő érdemes szaxofonművész, szerző, előadó Dés Lászlóval. Nincs olyan magyar vonatkozású epizód, hogy ne találkoznánk Laci nevével a bakelitborítókon, hangszeres játékával a dalokban, hisz Ő az, Aki a műsor legkedveltebb korongjain ’75 és ’84 között a legfoglalkoztatottabb fafúvós muzsikus. A műsor végén a Tom-Tom Stúdió és Kiadó tulajdonosa, a Korál dobosa, többszörös SH vendég, Dorozsmai Péter is bekapcsolódik a beszélgetésbe az új album felvételeinek kulisszáival és a decemberi Aréna lemezbemutató nagykoncert részleteivel. Az életműportré különlegessége, hogy minden forgatandó hanglemez a Dés életmű gyöngyszeme!

2018-09-21 11:05:00

Monitor

Továbbra is bizonytalan, hogy mikor gyorsulhat a 2 százalékos jegybanki cél környékére az infláció Japánban. Augusztusban 1,3 százalék volt az éves szintű infláció. Az elemzők ennél 0,2 százalékkal kisebb értéket vártak. A jen gyengülése is segítette az ország gazdaságát, de az infláció meglódulására továbbra sem lehet számítani. 20 ezer négyzetméteres cargobázis építését kezdték el a Liszt Ferenc repülőtéren. A logisztikai központ kimondottan a teherszállító gépek fogadására, gyors ki- és bepakolásra lesz alkalmas. Erősíteni kell az Egyesült Államok kibertámadások elleni védekezését - jelentette be John Bolton nemzetbiztonsági tanácsadó azután, hogy Donald Trump aláírta az ország új kiberbiztonsági stratégiáját. A tervben külön megemlítik Oroszországot, Kínát, Iránt és Észak-Koreát a legnagyobb fenyegetést jelentő országok között. A legfrissebb tőzsdei- és devizapiaci információkkal várja Önöket Nagy Károly.

2018-09-21 13:05:00

Kultúr-Trend Magazin

2018-09-21 13:35:00

Mozgásban Varjú Frigyessel

2018-09-21 15:05:00

Turizmus világa Érczfalvi Andrással

A diszkont légitársaságok térnyérése és az indikátorok - A megváltozott fogyasztói kosarak és szokások, a hipercsatlakozott világ, az impulzuscselekvések következményeképp létrejött diszkont és rövid távú utazások piaci dinamikájáról esett szó a harmadik adásban. Repterek és generációs sávokba rendeződött utazók, Budapest és Európa, mindenről őszintén.

2018-09-21 16:35:00

Prémium Kategória Túrós-Bense Leventével

A Budapesti Értéktőzsde BÉT50 – középvállalatok csúcstalálkozója című konferencián résztvevők magas száma is bizonyítja, hogy van helyük a hazai kis-és közepes vállalatoknak a tőkepiacon. A szektorban rejlő potenciált konkrét példákon keresztül a BÉT50 – ötven hazai vállalat sikertörténete című kiadvány is jól szemlélteti. A tőzsdeüzemeltető fontolgatja a kispapírok elemzését és árjegyzését támogató programjának meghosszabbítását és kibővítését is. A Prémium kategória vendége Bozsik Balázs, a BÉT Értékesítési és marketing igazgatója. Pénteken a 17 órai hírek után várja Önöket Túrós-Bense Levente szerkesztő-műsorvezető.

2018-09-21 17:10:00

A Nap Vendége

Szekrényi Péter, az AmTech Rendszerház Kft. tulajdonos-ügyvezetője. A riporter Érczfalvi András.

2018-09-21 18:05:00

Trend Night Bukovszky Józseffel

A Trend FM különleges zenei válogatása minden nap, este hét és reggel hat óra között. Benne - a teljesség igénye nélkül - jazz, lounge, chill out, soul, blues, folk és világzene, úgy, ahogy máshol még nem hallotta!

2018-09-21 19:05:00

 • Az internet hatása a gyermekekre és fiatalokra

  Október 2-án, immár ötödik alkalommal rendezik meg az Európai Unió „Safer Internet Program” keretében, „Az internet hatása a gyermekekre és fiatalokra” című konferenciát. Az egész napos eseményt a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat szervezi, és a Magyar Tudományos Akadémia ad majd neki otthont.

A hét kérdése

Hogy érzed magad? mmm

Friss hírek

 • Mitől lenne több elektromos autó a magyar utakon?

  Szemléletváltozásra, az infrastruktúra fejlődésére, és a gyártó kapacitások növelésére is szükség van ahhoz, hogy Magyarországon is igazán nagy lendületet kapjon az elektromos autózás.
 • Idén is volt Coop Rally

  Idén már 13. alkalommal, ezúttal 750 kilométert tett meg a Coop Rally.
 • Keményítőgyárral erősít az Opus

  26,7 milliárd forintos értéken apportálja a VIRESOL Kft. 51 százalékos üzletrészét az Opus Global Nyrt – közölte a vállalat a Budapesti Értéktőzsde honlapján. Ezzel újabb lépés valósul meg az idén februárban bejelentett, a tőzsdei társaság működésében meghatározó tőkeemelés-sorozatból. A VIRESOL régiónk egyik legnagyobb modern keményítőipari üzeme, nettó értékesítési árbevétele meghaladja majd az évi 100 millió eurót.
 • Kollégánk is díjazott lett a Siemens digitális jövőről szóló pályázatán

  Kihirdették a Siemens Press Award 2018 magyarországi nyerteseit. Az Index szerkesztője, Hanula Zsolt képviselheti Magyarországot a Siemens regionális újságírói pályázatának bécsi döntőjében, miután ő nyerte a magyarországi versenyt. A második helyet Nagy Károly, a Reggeli Monitor műsorvezetője szerezte meg, aki a mezőnyben az egyetlen rádiós összeállítással érdemelte ki az elismerést, a Prágai Start up Power rendezvényről készített beszámolójával.
 • E-ügyintézés az Integrált Jogalkotási Rendszer által!

  Az Integrált Jogalkotási Rendszer (IJR) bevezetésével nemcsak egyszerűbb és gyorsabb lesz a jogszabályalkotás, hanem szélesebb körben elérhetővé is válik. Mutatjuk, hogyan!

Közösségi oldal