A magyarországi Team Sweden (Svédország Nagykövetsége és a Magyarországi Svéd Kereskedelmi Kamara) és 22 vállalat támogatásával megvalósuló idei konferencia célja, hogy megmutassa a hazai zéró karbon eléréséhez vezető utat az építésgazdaságban.

Már a szó nem elég: konkrét terv kell!

A Green Future Conference 2024 kiemelkedő esemény a fenntarthatósági konferenciák között Magyarországon. A HUGBC Building Life projektjének keretében ezen az eseményen publikálja a Zéró Karbon 2050 Útitervet. A fenntarthatóságra irányuló intézkedések és a karbonsemleges jövő felé tett lépések és vállalások ma már nemcsak környezeti, hanem üzleti szempontból is szükségszerűségek.

A szakmai rendezvényen vezető iparági szakértők osztják meg tapasztalataikat és jövőbeli terveiket a karbonsemleges építésről. Előadásokat hallhatunk a Drees & Sommer, a SKANSKA Sweden, a Kingspan, valamint a HUGBC svéd testvérszervezete, a Sweden Green Building Council és képviselőitől, akik nemzetközileg bevált megoldásokat mutatnak majd be a zéró karbon gyakorlatok, az EU Taxonómia és az ESG jogszabályok alkalmazási területeiről.

A Zéró Karbon Útitervet elemezve több panelbeszélgetésben járják körül a hazai fenntartható és zéró karbon építés lehetséges megvalósítási folyamatát.

Zéró Karbon Díj: a fenntarthatóság élvonalában

A HUGBC idén első alkalommal adja át a konferencián a Zéró Karbon Díjakat, elismerve a környezettudatos építés kiemelkedő erőfeszítéseit. Ez a díj lehetőséget nyújt arra, hogy a fenntarthatósági törekvések élvonalába tartozó projektek, szakemberek és fiatal tehetségek bemutatkozzanak, és inspirációt nyújtsanak az építőipar és az ingatlanszektor többi szereplője számára.

Rapid Connect és Tanácsadói Sarok

A kísérőprogramok közül a „Rapid Connect" során gyors, szakmai bemutatkozásokkal ismerhetik meg a résztvevők egymást és az építőipar legújabb fenntarthatósági megoldásait. A Tanácsadói sarkokban pedig ESG, EU taxonómia és karbonsemlegesség témaköreiben lehet szakértői tanácsokat kérni.