Jogi szakokleveles közgazdászként több mint 20 év vállalatvezetői tapasztalattal rendelkezik a középvállalati szektorban, a Változásmenedszerek.hu alapítója.

2010-től foglalkozik speciálisan vagy változásmenedzseri feladatokkal, elsősorban kis- és középvállalatok szervezeti átalakításával, változásvezetéssel vagy szervezetfejlesztéssel. Projektvezetőként irányítója volt a Megakrán Nyrt. és a DM-KER Nyrt. vállalatfejlesztésének és tőzsdei bevezetésének is. A Megakrán Nyrt. az ő irányítása alatt volt az első kibocsátó volt a Budapesti Értéktőzsde Xtend piacán. Emellett 2014 óta oktat a felsőoktatásban gyakorlati menedzsment és változásmenedzsment tárgyakat, többek között a Milton Friedman Egyetemen. Fontosnak tartja a vállalati életben szerzett tapasztalat és tudás, valamint a modern menedzsment-szemlélet és a gyakorlatorientált ismeretek minél szélesebb körének átadását.

A Megakrán Nyrt példája mutatja, hogy egy induláskor még egyszemélyes kisvállalkozásból is lehet a hazai piacon olyan szervezett középvállalatot építeni, ami a tőkepiacon is megállja a helyét, nem csak stabil szolgáltató vagy munkahely, de a részvényesek számára jó befektetés is. De ehhez nem elég csak jól dolgozni, szükség van a tudatos stratégiára, jövőképre, állandó fejlődni akarásra mind a vezetők, mind a szervezet szintjén.