Szilasi László kiemelte, hogy ő már most látja azokat a fiatal versenyzőket, akik a magyar közegből ismét kiemelkedhetnek majd és pro kontinentális vagy akár World Tour szintre érhetnek néhány éven belül. Nem véletlen, hogy nagy csapatok fiókcsapatai egyre több magyar versenyzőt igazolnak.

Szerinte a nemzetközi sportsajtót hazai vonatkozásban például Valter Attila, a Team Jumbo-Vismához való átigazolása robbantotta, és legalább ilyen óriási hír volt, hogy Vas Kata Blanka 2024-ig szerződést hosszabbított az SD Worx-szel. Elmondható tehát, hogy a két legjobb versenyzőnk továbbra is biztosította helyét a legmagasabb topligákban.

A TDH versenyigazgatója az utánpótlás nevelés kapcsán megerősítette: látható hozadéka van annak, hogy egyre több felnőtt és U23-as versenyzőnk bontogatja szárnyait a legrangosabb nemzetközi mezőnyben. Egyértelmű – mint mondta -, hogy sokan kezdenek és kezdtek el kerékpározni az elmúlt években éppen azért, mert a jövő Valter Attilái vagy Vas Kata Blankái akarnak lenni.

Az is legalább ilyen jól látható trend, hogy a kerékpáros piac az „egekben van", a bringaeladások száma sosem volt ilyen magas. Sokan kezdtek kerékpározni azok közül is, akik nem feltétlenül szeretnének versenyzők lenni, de a sportág megszerettette magát az emberekkel – sőt emberek tömegeivel –, és nagyon remélik, hogy ez a tendencia így is marad.

Hallgassa meg a teljes beszélgetést! A műsorvezető Mezei Dániel.