Pár napja újra felvetődött, hogy belga tulajdonosa, Roderick Duchatelet eladja 7 milliárd forintnak megfelelő euróért az újpesti futballklubot. Állítólag két befektetői csoport is pályázott a magyar csapatra, de végül a külföldi, amerikai-izraeli csoport visszalépett, a magyar csoport pedig egyelőre nem tett nyilvános ajánlatot. Ezeket a híreszteléseket a klub sem erősítette meg.
Az Újpest és a Ferencváros rivalizálása évszázada a magyar sport egyik alapvetése, de erről jelenleg nem beszélhetünk, mivel a lila-fehérek a kiesés elkerüléséért harcolnak, míg a Fradi szinte bajnoknak tekinthető. Straub Dezső nem véletlenül fogalmazott úgy, hogy a Ferencvárosnál rájöttek: egy dolog a klubszeretet, meg a tradíció, de alapvetően a sikerekhez pénzre van szükség.

Dr. Szabó Gábor, az Újpest 1885 szurkolói körének vezetőségi tagja a műsorban megfogalmazta, hogy a klub belga tulajdonosa sajnos nem a múltjához méltóan kezeli a csapatot, amely így egyre reménytelenebb helyzetbe kerül. Sokan tudják, hogy az Újpest a magyar sportkultúra része. A "liláknak" van a legtöbb NB I-es meccse, húsz alkalommal nyertek bajnokságot és eddigi utolsó magyar csapatként jutottak be a BEK-ben a legjobb négy közé, ahol a német szupercsapat, a Bayern München állította meg őket. Mindez azonban 1974-ben történt. Viszont 1912 óta az Újpest folyamatosan az NB I-ben szerepel. A magyar sportkultúra egyik legfontosabb szereplőjének jövőjéről van szó. Itt hallgathatja meg a teljes adást. A műsorvezető Mezei Dániel.